Ρόμα – Άγιαξ 1-1

Η Ρόμα με… προίκα τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς πήρε την πρόκριση στους «4», εκεί που την περιμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγιαξ πάλεψε στο «Ολίμπικο», αλλά η ομάδα του Φονσέκα τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση (1-1).

Οι Ολλανδοί πήραν το προβάδισμα με τον Μπρόμπεϊ στο 49′. Στο 56′ ο Τάντιτς σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Τεν Χααγκ συνέχισε να πιέζει αλλά η Ρόμα βρήκε τη λύση στο 72′ με τον Τζέκο (1-1) να πετυχαίνει το 30ό γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα των Ρωμαίων και να ξεπερνάει τον Φραντσέσκο Τότι (28).

Ρόμα: Λόπεθ, Κριστάντε, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Καλαφιόρι (81’ Βιγιάρ), Ντιαβαρά, Βερετού, Μχιταριάν (87’ Πέδρο), Πελεγκρίνι, Ντζέκo (80’ Μαγιοράλ)

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ, Κλάιμπερ (22’ Σχουρς, 83’ Ιντρίσι), Μαρτίνες, Ταλιάφικο, Άλβαρες (70’ Κούντους), Χράφενμπερχ, Κλάασεν, Άντονι (46’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Τραορέ)

 

Europa League: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά Ρόμα και Βιγιαρεάλ

Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Η Βιγιαρεάλ ήταν ανώτερη και στο δεύτερο παιχνίδι, επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) και εξασφάλισε εύκολα την είσοδό της στους «4» του θεσμού.

Στο 25’ η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Τσουκβουέζε σημάδεψε το δοκάρι.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το προβάδισμα στο 36′ με τον Αλκάθερ (0-1), ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε αλλά μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από τους Κροάτες. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν το 2-0 με τον Μορένο στο 43′.

Το μόνο που κατάφερε η Ντιναμό ήταν να μειώσει στο 74′ με τον Όρσιτς να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Βιγιαρεάλ: Ρουγί, Τόρες, Αλμπιόλ, Πεδράθα (90′ Αλμπέρτο Μορένο), Φόιθ, Τριγέρος (62’ Μόι Γκόμεθ), Καπού, Παρέχο (83’ Κοκλέν), Χεράρδ Μορένο, Τσουκβουέζε (90′ Πένια), Αλκάθερ (90′ Μπαένα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Ριστόβσκι (62’ Στοϊάνοβιτς), Τέοφιλ Κατρίν (82’ Πέριτς), Λαούριτσεν, Αντέμι (82’ Μίσιτς), Γιάκιτς, Ιβάνουσετς (76’ Ατιεμουέν), Όρσιτς, Μάιερ (63’ Φρανιτς), Πέτκοβιτς

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.