Ανασύρονται σιγά – σιγά τα καμένα φορτηγά από το γκαράζ του Euroferry Olympia, του πλοίου που τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας.

Από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας όπου και ρυμουλκήθηκε για τη διάνοιξη του καταπέλτη και την απομάκρυνση των φορτηγών προκειμένου οι άνδρες τις πυροσβεστικής να μπορέσουν να συνεχίσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Μετά από μέρες προσπαθειών ο καταπέλτης του πλοίου άνοιξε, η φωτιά κατασβέστηκε και τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν πλέον και στο εσωτερικό του.

Ακόμα μία σορός εντοπίστηκε σε γκαράζ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, εντοπίστηκε από την ΕΜΑΚ που επιχειρούσε στο πρώτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου άλλη μία σωρός. 

Πρόκειται για τη σορό ενός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Μετά την εξέλιξη αυτή ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους εννέα, ενώ αγνοούνται ακόμα δύο άτομα. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 281.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται στο πλοίο.