O τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας ( Κύπρος ) θα είναι πλέον η Eurobank μετά την απόκτηση ποσοστού 9,9% των μετοχών, αλλά και του πακέτου 2,5% που θα αποκτήσει από το Third Point.

Με την εξαγορά η Eurobank θα έχει το 12,6% στην δεύτερη κυπριακή τράπεζα – από πλευράς μεγεθών – ενώ η προοπτική συνένωσης με την Eurobank Κύπρου θα είναι μια μελλοντική επιλογή δεδομένης της ισχυρής παρουσίας της Eurobank στην Μεγαλόνησο σε επίπεδο investment banking.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, η Eurobank κατέχει την μεγαλύτερη αξιοπιστία μεταξύ όλων των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Περαιτέρω ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο της Eurobank στην περιοχή καθώς διαθέτει θυγατρικές με καταστήματα σε Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία καθώς και επενδυτικές μονάδες σε Αγγλία, Λουξεμβούργο.

Τα κέρδη από τις μονάδες του εξωτερικού για την Eurobank ανέρχονται σε 150 -170 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2022 αναμένονται και τα αποτελέσματα της συνένωσης της Σερβικής Directna η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα.