Με τιμή στόχο τα 10 ευρώ και σύσταση αγοράς, ξεκίνησε την κάλυψη της ΔΕΗ η Eurobank Equities. Η ΑΧΕ αναφέρει πως προχωράει σε ολικό μετασχηματισμό και περιμένει πολλά να έρθουν στο μέλλον. Αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 35% σε όρους EV/EBITDA έναντι των ομοειδών και παρά την άνοδο κατά 68% από την αρχή του έτους, τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν ακόμα καλό σημείο εισόδου.
Βάσει των εκτιμήσεών της η ΔΕΗ στην τρέχουσα τιμή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA μόλις 3,5 φορές για το 2021, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό με δεδομένη τη στρατηγική για απολιγνιτοποίηση. Γιαυτό δίνει σύσταση αγοράς και κατατάσσει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.
Σχετικά με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως ο ΔΕΔΔΗΕ συνεισφέρει το 47% των εκτιμώμενων προσαρμοσμένων EBITDA για το 2020 και είναι υψηλής ποιότητας περιουσιακό στοιχείο. Η πώληση του 49% θα βοηθήσει στην ανάδειξη της αξίας και θα μειώσει τη σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA (δυνητικά χαμηλότερο από τις 2,5 φορές) Η απομόχλευση θα μπορούσε να φέρει μέρισμα στους μετόχους σε κάποιο σημείο στο μέλλον.
Η ΑΧΕ στις εκτιμήσεις της μέχρι το 2022 δεν προβλέπει μέρισμα. Για το σύνολο της χρήσης 2020 περιμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,1 ευρώ που δίνει p/e 6,2 φορές, ενώ περιμένει EBITDA 907,9 εκατ. ευρώ και 980,8 εκατ. ευρώ το 2021.