Σε αύξηση της τιμής στόχου της Coca-Cola Hellenic, από 30,8 ευρώ ανά μετοχή σε 33,5 ευρώ ανά μετοχή, προχώρησε η Eurobank Equities, με σύσταση «buy» (αγορά).

Η Coca-Cola εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμηση του >9x στον δείκτη EV/EBITDA και με discount μεγαλύτερο του 20% έναντι των ομοτίμων της στην ΕΕ, ενσωματώνοντας ουσιαστικά ένα αυξημένο risk premium λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

Μετά τις αλλαγές στις εκτιμήσεις της και αφού μείωσε ελαφρώς το WACC στο 8,3% (από 9,2% προηγουμένως), η Eurobank Equities προέβη στην αύξηση της τιμής στόχου της Coca-Cola. Στη νέα τιμή στόχο, η μετοχή θα διαπραγματεύεται με προθεσμιακή τιμή στον δείκτη EV/EBITDA και κοντά στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ θα εξακολουθεί να έχει discount μεγαλύτερο του 10% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες της ΕΕ.

Δεδομένου ότι η Coca-Cola έχει λάβει αξιοσημείωτη τιμολόγηση το 2022 και το 2023, η χρηματιστηριακή προτιμά να διατηρήσει μια σχετικά συντηρητική στάση κοιτάζοντας προς το μέλλον. Για τη διετία 2024-2026 η Eurobank Equities κάνει λόγο για αύξηση οργανικών εσόδων 6-7% ετησίως και αύξηση 4-10% στα κέρδη προ φόρων (EBIT) την ίδια περίοδο.

Μακροπρόθεσμα η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η CCH παραμένει σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη αγορά μη αλκοολούχων ποτών και την επέκταση του περιθωρίου κέρδους, καθώς και από την αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης σε λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, την αύξηση του μεριδίου της και τις ευκαιρίες πριμοδότησης (premiumization).

Διαβάστε ακόμη: