Σήμερα αρχίζουν τα ωραία! Το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς το Euro μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, με τα δυο πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών να διεξάγονται σήμερα, με το… μενού να έχει δυο ντέρμπι.

Πρώτο παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη (19:00), με την Ισπανία και την Ελβετία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στην τετράδα. Οι Ισπανοί έχουν τον τίτλο του φαβορί, ειδικά μετά την απίθανη πρόκριση που πήραν απέναντι στην Κροατία στην παράταση.

Μάλιστα, αυτή είναι και η πρώτη φορά μετά το Euro του 2012, που η «φούρια ρόχα» φτάνει στα προημιτελικά, κάτι το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί ο Λουίς Ενρίκε.

Από την άλλη η Ελβετία που έκανε την έκπληξη της χρονιάς απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, με τον Σόμερ να βγάζει το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι του Εμπαπέ, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στους «8».

Μεγάλη η απώλεια του αρχηγού, Γκρανίτ Τζάκα ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες…

Στο βραδινό παιχνίδι (22:00), Βέλγιο και Ιταλία αναμετριούνται στο Μόναχο σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με πρόωρο τελικό.

Οι Ιταλοί έχουν καταφέρει με τις εμφανίσεις τους να δείξουν πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει χτίσει ένα παρά πολύ δυνατό σύνολο που δεν «πονάει» σε καμία γραμμή.

Το Βέλγιο από την άλλη, δείχνει πιο σοβαρό από ποτέ και έτοιμο για το… κάτι παραπάνω που ψάχνει εδώ και χρόνια.

Ο Μαρτίνεθ ωστόσο έχει να διαχειριστεί και την ενδεχόμενη απουσία του Αζάρ αλλά και αυτήν του Ντε Μπρόινε, καθώς οι δυο  σταρ αποχώρησαν με ενοχλήσεις από το ματς με την Πορτογαλία, με τη συμμετοχή τους να κρίνεται την κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Αγία Πετρούπολη: Ισπανία-Ελβετία (19:00) ΑΝΤ1

Μόναχο: Βέλγιο-Ιταλία (22:00) ΑΝΤ1