Συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 με τρία παιχνίδια. Πρώτη χρονικά αναμέτρηση του προγράμματος θα γίνει στη Ρουμανία, εκεί όπου η Ουκρανία και η Βόρεια Μακεδονία (16:00) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με μοναδικό στόχο τη νίκη, καθώς και οι δύο ηττήθηκαν στην πρεμιέρα και δεν έχουν πολλά περιθώρια αν θέλουν να μείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι Ουκρανοί έρχονται από την ήττα με 3-2 απέναντι στην Ολλανδία, όπου κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να ισοφαρίσουν, παρότι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω, πριν έρθει το γκολ του Ντάμφρις στα τελευταία λεπτά.

Από την άλλη, η Βόρεια Μακεδονία αγωνίστηκε απέναντι στην Αυστρία για πρώτη φορά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση και γνωρίζει πως οι ελπίδες της είναι λιγοστές…

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας (19:00), το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Δανία, θέλοντας να κλειδώσει οριστικά την πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι έρχονται από τη δυνατή πρεμιέρα με τους Ρώσους όπου επικράτησαν με 3-0.

Η Δανία θέλει να ξεχάσει οριστικά το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν απέναντι στη Φινλανδία από την οποία ηττήθηκε, με το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο να μην ενδιαφέρει κανένα μέλος της ομάδας.

Η ημέρα κλείνει στο Άμστερνταμ για το δεύτερο παιχνίδι του τρίτου ομίλου, ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αυστρία. Ντέρμπι κορυφής στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, όπου οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να τελειώσουν με την υπόθεση πρόκριση οριστικά.

Το σημερινό πρόγραμμα

Πέμπτη 17 Ιουνίου 16:00 (ΑΝΤ1) Ουκρανία-Βόρεια Μακεδονία

Πέμπτη 17 Ιουνίου 19:00 (ΑΝΤ1)Δανία-Βέλγιο

Πέμπτη 17 Ιουνίου 22:00 (ΑΝΤ1) Ολλανδία-Αυστρία