Πέρασε ένας μήνας από την 11η Ιουνίου και το Euro συντρόφευσε τα καλοκαιρινά μας βράδια σε αυτό το διάστημα. Εντυπωσιακά ματς, αουτσάιντερ που έκαναν την έκπληξη, φαβορί που έπεσαν θύματα έκπληξης, απίθανα γκολ, ρεκόρ αυτογκόλ, αμφισβητούμενες φάσεις, σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Ρώμη, Μόναχο, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Σεβίλλη, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Γλασκώβη και Κοπεγχάγη. Τα τελευταία… χιλιόμετρα της πορείας γράφονται στο Λονδίνο. Ας δούμε όλα τα περίεργα της σημερινής ημέρας  μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή.

Φόβοι για επιδρομή εντόμων στο Γουέμπλεϊ την ώρα του τελικού

Η Αγγλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Ιταλία για το μεγάλο τελικό του Euro με αντίπαλο την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» (11/7, 22:00, ANT1), ωστόσο έχουν εκφραστεί φόβοι για… επιδρομή εντόμων πάνω από το γήπεδο.

wembley

Το μετεωρολογικό ραντάρ εντόπισε εκατομμύρια έντομα να πετούν πάνω στο νοτιοανατολικό Λονδίνο την Παρασκευή (9/7). Αν και η πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τον καιρό το βράδυ της Κυριακής είναι αισιόδοξη, δεν αποκλείεται η εμφάνιση του φαινομένου την ώρα διεξαγωγής της σπουδαίας αναμέτρησης, την οποία θα παρακολουθήσουν 65000 θεατές.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου τους Gloucestershire, Άνταμ Χαρτ, δικαιολόγησε την εμφάνιση του φαινομένου με την έναρξη της φάσης αναπαραγωγής των εντόμων. Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που σε αθλητικό γεγονός παρατηρείται επιδρομή εντόμων.
Έχει συμβεί στο Γουίμπλεντον (τένις), στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και σε ματς μπέιζμπολ.

Η συγκινητική επιστολή της Ιταλίας του ’82 στη σημερινή για τον τελικό

Ηταν 11 Ιουλίου του 1982 όταν η εθνική Ιταλίας του Έντσο Μπεαρζότ επικρατούσε με 3-1 της Δυτικής Γερμανίας, με ήρωες τους Ρόσι, Ταρντέλι, Αλτομπέλι και στεφόταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη.

Σήμερα 11 Ιουλίου του 2021, ακριβώς 39 χρόνια μετά από τη συγκεκριμένη επιτυχία της «Σκουάντρα Ατζούρα», το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει τη δική του μάχη, αυτή τη φορά κόντρα στην Αγγλία, για να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της Ευρώπης.

Εuro 2020: Επιστολή εμψύχωσης των Ιταλών διεθνών του Μουντιάλ του 1982 προς τη «σκουάντρα ατσούρα»!

Η ημερομηνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Ιταλούς και γι’ αυτό η ομάδα του 1982 φρόντισε να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στην τωρινή της εθνικής Ιταλίας. Μάλιστα, στο τέλος του μηνύματος έχουν υπογράψει όλοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας. Ακόμα και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές και ο προπονητής τους, Γκαετάνο Σιρέα, Πάολο Ρόσι και Έντσο Μπεαρζότ, οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή και θα περιμένουν στο τέλος να πανηγυρίσουν από ψηλά.

ο μήνυμα της ομάδας της Ιταλίας του ’82 αναφέρει:

«Ατζούρι,
Αυτές τις εβδομάδες είδαμε σε εσάς πολλά, πάρα πολλά που θυμίζουν εμάς και την ιστορία μας. Αθλητική και ανθρώπινη. Στο θάρρος σας, στο πάθος σας, στο αίσθημα του ανήκειν, στο πώς προχωράτε μπροστά μετά από μια δύσκολη περίοδο, είδαμε ξανά εμάς.

Οι όμορφες ιστορίες δεν ξεχνιούνται ποτέ επειδή δεν τελειώνουν ποτέ. Γίνονται συναισθήματα που παραμένουν στον χρόνο. Αναμνήσεις που ενισχύονται. Περνάνε από καρδιά σε καρδιά, από μνήμη σε μνήμη. Ετσι θα είναι και για εσάς. Οπως κι αν πάει ο τελικός.

Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να το ξαναζήσουμε όλο αυτό. Που μας κάνατε να αισθανθούμε, ακόμη μία φορά, νέοι και χωρίς φόβο. Σας ευχαριστούμε που αποδείξατε ότι μέσα σε κάθε Ιταλό υπάρχει μια βαθιά δύναμη. Μεγάλη και συχνά απρόβλεπτη, η οποία στις δύσκολες στιγμές εκρήγνυται και μετατρέπει σε πιθανά ακόμη και αυτά που μοιάζουν απίθανα.

Να τολμάτε πάντα, να ονειρευτείτε το μέλλον που μπορείτε να χτίσετε.

Και τώρα, πάτε στο Λονδίνο, βγείτε σε εκείνο το γήπεδο και δώστε το μάξιμουμ, όπως κάνατε πάντα… Οι όμορφες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ!

Έκλεισαν τα ιταλικά εστιατόρια στο Λονδίνο υπό το φόβο επεισοδίων

Στην αγγλική πρωτεύουσα γίνεται ο απόλυτος χαμός από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τους Άγγλους οπαδούς να τραγουδούν, να γιορτάζουν και να καταναλώνουν μπύρες περιμένοντας την σέντρα της αναμέτρησης με την «σκουάντρα ατζούρα» στον μεγάλο τελικό του Euro.
Όπως αναφέρει το SkySport Italia, οι ιδιοκτήτες των ιταλικών εστιατορίων στο Λονδίνο πήραν την απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα μαγαζιά τους προκειμένου ν’ αποφύγουν τυχόν… παρατράγουδα από τους Άγγλους οπαδούς εντός της ημέρας…

Ιταλία – Αγγλία: Έκλεισαν τα ιταλικά εστιατόρια υπό το φόβο επεισοδίων

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως εφαρμόστηκε και το βράδυ του Σαββάτου η γνωστή τακτική διατάραξης του ύπνου του αντιπάλου, με τους Άγγλους να τοποθετούν πυροτεχνήματα κοντά στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή των Ιταλών, δίπλα στο γήπεδο της Τότεναμ..

6,1 εκατ. λίτρα μπύρας θα καταναλώσουν οι Βρετανοί στον τελικό

Τζίρο εκατομμυρίων στερλινών αναμένεται να εγγράψουν την Κυριακή οι βρετανικές πάμπς, καθώς η κατανάλωση μπύρας ενόψει του τελικού του Euro 2020 αναμένεται να φτάσει στο… κόκκινο!

Το lockdown έριξε τους Βρετανούς στο αλκοόλ – Εκτόξευση κατανάλωσης| newmoney

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian οι πάμπς είναι έτοιμες να πουλήσουν έως και 6,1 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, στους ένθερμους Βρετανούς που θα παρακολουθήσουν την ομάδα τους να αντιμετωπίζει την Ιταλία στον πρώτο μεγάλο τελικό της χώρας –μετά από πέντε δεκαετίες (είχε κατακτήσει το Μουντιάλ τη δεκαετία του ’60).

Ο τζίρος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 επιβάλλουν τη λειτουργία των παμπς στο 60% της συνολικής χωρητικότητας.

Τα γούρια και το κλίμα στα αποδυτήρια πριν τον τελικό

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει ένα ιδιαίτερο γούρι πριν τους αγώνες και αυτό συνδέεται άμεσα με την παρουσία ή καλύτερα την αργοπορία του Τζανλούκα Βιάλι, ο οποίος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης καθυστέρησε να επιβιβαστεί στο πούλμαν και ο οδηγός σταμάτησε μετά από μερικά μέτρα, έχοντας αντιληφθεί την απουσία του.

Ιταλία – Αγγλία: Τα γούρια και το κλίμα στα αποδυτήρια πριν τον τελικό

Η Ιταλία νίκησε με 3-0 και έκτοτε, όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», όλη αποστολή επιβιβάζεται εκτός από τον Βιάλι και αφού το πούλμαν διανύσει λίγα μέτρα, τότε επιβιβάζεται και η αποστολή πηγαίνει στο γήπεδο.

Μπορεί να ακούγεται… παράλογο όμως έχει γίνει έξι φορές και η «σκουάντρα ατζούρα» αριθμεί έξι νίκες!

«Περήφανος ως Άγγλος την ώρα που τραγουδάω τον εθνικό ύμνο», δήλωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του την στιγμή που μπαίνει στο Γουέμπλει και κάθεται στην θέση του προπονητή.

Γιορτή των Άγγλων οπαδών από νωρίς με συνθήματα έξω από το «Γουέμπλεϊ»

Η Αγγλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Ιταλία για το μεγάλο τελικό του Euro με αντίπαλο την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» (11/7, 22:00, ANT1) και οι οπαδοί των Τριών Λιονταριών συγκεντρώθηκαν αρκετά νωρίς έξω από το γήπεδο του Λονδίνου.

Έστησαν πάρτι έξι ώρες πριν από την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης με καπνογόνα και τραγουδώντας το γνωστό σύνθημα «Sweet Caroline».

Δείτε την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν:

Εικόνα

Με 6.619 οπαδούς η Ιταλία στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»

Με 6.619 φίλους της στις κερκίδες του «Γουέμπλεϊ» η Ιταλία Ρομπέρτο Μαντσίνι και οι ποδοσφαιριστές του δεν θα είναι… μόνοι τους, στον σημερινό τελικό του Euro 2020 και την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αγγλία, στο Λονδίνο.
Αντιθέτως, 6.619 φίλοι της «σκουάντρα ατζούρα» αναμένεται να δώσουν το παρών στις κερκίδες του «Γουέμπλεϊ», προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια της χώρας του να κατακτήσει την κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης!

euro_034742

«Απέναντι» τους θα έχουν, φυσικά, την συντριπτική πλειοψηφία του γηπέδου, αφού 58.000 φίλοι των «τριών λιοντριών» έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό τους…

Σύνθημα νίκης από τον Μπόρις Τζόνσον: «Φέρτε το σπίτι απόψε»

johnson-1024x683

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, από την πλευρά του αφού πρώτα φρόντισε να διακοσμηθεί κατάλληλα η πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street με σημαίες της Αγγλίας, στη συνέχεια ευχήθηκε στα «Τρία Λιοντάρια» για τον αποψινό τελικό, τονίζοντας πως περιμένει απόψε την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

«Καλή τύχη στην Αγγλία απόψε. Ηταν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι στιγμής, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη βήμα και να το φέρετε σπίτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.