Τον προγραμματισμό προσλήψεων της περιόδου 2022 – 2025 ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλα τα υπουργεία, τους κρατικούς οργανισμούς και τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών θα συγκεντρώσουν το προσεχές διάστημα το τετραετές πλάνο ανθρώπινου δυναμικού κάθε φορέα (αποχωρήσεις – προσλήψεις) ώστε στην συνέχεια να συντάξει τον τελικό προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης για το διάστημα 2022 – 2025.

Το τελικό σχέδιο θα υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αξιολογηθεί ως προς τις δημοσιονομικές επιπτώσεις και στην συνέχεια θα ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Η συγκέντρωση όλων των σχεδίων θα γίνει μέσω ψηφιακής εφαρμογής που έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr) και η χρήση της αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού συμπεριλαμβανομένων των εποπτευομένων φορέων τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.