Η νεότερη ομάδα των Marvel Studios

αποτελείται από μυστικούς υπερήρωες που έχουν περπατήσει στον πλανήτη από τις πρώτες μέρες του, μοιράζοντάς τον με μια ανθρώπινη φυλή που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν και πολεμούν σε έναν κρυφό πόλεμο ενάντια στους ορκισμένους εχθρούς τους, τους αποκλίνοντες.

Το “Eternals” έρχεται στους κινηματογράφους αυτό το Σαββατοκύριακο, 45 χρόνια αφότου αυτοί οι αθάνατοι πολεμιστές έκαναν το ντεμπούτο τους σε μια κωμική σειρά που δημιουργήθηκε από τον θρύλο Jack “The King” Kirby το 1976. Στην ιστορία, οι Celestials — τεχνολογικά προηγμένα όντα που μοιάζουν με ρομπότ στο μέγεθος — είναι σχεδιασμένοι από τρεις ομάδες στη Γη: την ανθρώπινη φυλή, τους Eternals, τους φύλακές τους, και τους παρεκκλίνοντες, οι οποίοι θα κατέστρεφαν όλη τη ζωή στον πλανήτη για να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Οι Celestials θα επιστρέψουν μια μέρα στη Γη για να αποφασίσουν αν η ανθρώπινη φυλή αξίζει να συνεχίσει να υπάρχει.

Τα Marvel Studios δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ μια τόσο μεγάλη ομάδα στο παρελθόν. Υπάρχουν 10 Eternals και το ρόστερ τους δεν περιλαμβάνει γνωστά ονόματα όπω τον Captain America, τον Thor, τον Hulk ή μέλη που έχουν δημιουργηθεί από το CGI που δημιουργεί κυρίως παιχνίδια, όπως το Rocket Raccoon και το Groot των Guardians of the Galaxy. Αυτός είναι ένας μύθος που θα παραπλανήσει ακόμη και αφοσιωμένους αναγνώστες κόμικ.

Έτσι, το στούντιο συγκέντρωσε ένα καστ ταλέντων καθώς επίσης και την βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτη Chloé Zhao, σε μια προσπάθεια να κάνει τον Ikaris (τον πραγματικά δυνατό ήρωα, με μάτια ακτίνας λέιζερ) εξίσου γνωστό με τον Iron Man.

Ας εξετάσουμε πιο αναλυτικά τους Eternals, τις ικανότητές τους και τον ρόλο που παίζουν στην τελευταία απόπειρα του MCU.

Ajak (Salma Hayek)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της MarvelΗ Ajak είναι ο αρχηγός των Eternals και το μόνο μέλος που μπορεί να επικοινωνήσει με τους Celestials. Επίσης, έχει την ικανότητα να δίνει τις εντολές πορείας τους. Είναι φωνή που ενθαρρύνει τους ισχυρούς συμπατριώτες της, καθώς τους συμβουλεύει πώς να ζήσουν σε έναν κόσμο γνωρίζοντας όμως ότι θα επιζήσουν.

Ikaris (Richard Madden)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel

Κανένας από τους Eternals δεν είναι πιο αφοσιωμένος στις εντολές των Celestials από τον Ίκαρη, ο οποίος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν έχει αναπτύξει τόσο ισχυρή σύνδεση με τους ανθρώπους. Οι ισχυρές ακτίνες λέιζερ που εκπέμπει από τα μάτια του είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας των Eternals. Το μόνο συναίσθημα πιο έντονο από την επιθυμία του Ikaris να ακολουθεί εντολές, είναι η αγάπη του για την επίσης Eternal, Sersi.

Sersi (Gemma Chan)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Η Sersi μπορεί να “χειραγωγήσει” την ύλη σε οποιοδήποτε υλικό επιλέξει. Πέτα της ένα λεωφορείο, μπορεί να το μετατρέψει σε πέταλα λουλουδιών. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Sersi έχει πολλή δεμένη σχέση με τους ανθρώπους, έχοντας ερωτευτεί τον Dane Whitman (Kit Harington), μετά από έναν χωρισμό από την πρώτη της αγάπη, τον πανίσχυρο Ikaris.

Kingo (Kumail Nanjiani)

Οι Eternals έχουν συγκεντρωθεί. Ποιοι είναι όμως; Τι μπορούν να κάνουν; Και γιατί είναι εδώ στη Γη;
Ο Kingo χρησιμοποίησε τις διακοπές του από την προστασία της ανθρωπότητας για να γίνει αστέρι του Bollywood. Η παγκόσμια εικόνα του ως ηθοποιού είναι εξίσου σημαντική για αυτόν με τους ανθρώπους που παρακολουθούσε κρυφά. Μπορεί επίσης να μετατρέψει τα δάχτυλά του σε εκτοξευτήρες, κυριολεκτικά διπλώνοντας τα χέρια του με τη μορφή όπλου και εκτοξεύοντας καταστροφικές δέσμες ενέργειας. Είναι ενθουσιασμένος που σώζει ξανά τον κόσμο, αρκεί κάποιος να τον κινηματογραφήσει να το κάνει!

Gilgamesh (Don Lee)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Ο Gilgamesh είναι το βαρύ “πυροβολικό” των Eternals, με δύναμη που θα έκανε τον Thor και τον Hulk να τον προσέξουν. Ενώ ο καθένας από τους Eternals έχει μια πιο περίτεχνη δύναμη όταν βρίσκεται σε μάχη με παρεκκλίνοντες, ο Gilgamesh απλά τους χτυπά γροθιές στο πρόσωπο πολύ δυνατά.

Sprite (Lia McHugh)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Η Sprite είναι ο Πήτερ Παν των Eternals – όλοι γεννήθηκαν σε ενήλικη μορφή εκτός από αυτήν. Μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση και να τη χρησιμοποιήσει ως αντιπερισπασμό ή για να κρυφτεί σε κοινή θέα.

Druig (Barry Keoghan)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Ο Druig είναι ο πιο κυκλοθυμικός Eternal. Η δύναμη της τηλεπάθειας και ο έλεγχος του μυαλού του τον απογοητεύουν επειδή δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Οι Eternals επιτρέπεται μόνο να παρατηρούν τους ανθρώπους και να αμύνονται ενάντια στους αποκλίνοντες (γι’ αυτό δεν βοήθησαν όταν ο Thanos κατέστρεφε το μισό σύμπαν κατά τη διάρκεια του “Avengers: Endgame“). Έτσι, όταν οι παγκόσμιοι πόλεμοι και άλλα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται, ο Druig δεν μπορεί να τα κάνει να εξαφανιστούν, παρόλο που έχει τη δύναμη να το κάνει. Μια ζωή αθανασίας, βλέποντας τους ανθρώπους να καταστρέφουν ο ένας τον άλλον και ο πλανήτης τους να τον βαραίνει πιο πολύ.

Makkari (Lauren Ridloff)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Ο Makkari είναι κάτι σαν τον “Flash“. Είναι επίσης κωφή και επικοινωνεί με τους Eternals της μέσω της νοηματικής γλώσσας.

Thena (Angelina Jolie)

Η Thena είναι η μεγαλύτερη πολεμίστρια των Eternals, η Wonder Woman της ομάδας. Την βοηθά η ενέργεια που δημιουργεί, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε οποιοδήποτε όπλο επιλέξει.

Phastos (Brian Tyree Henry)

Eternals: Ποιοι είναι και πώς ταιριάζουν στον κόσμο της Marvel
Το Phastos είναι ο εγκέφαλος των Eternals, ικανός να επινοήσει και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εφεύρεση μέσα στη σφαίρα των δυνατοτήτων του, ακόμη και έξω από αυτήν – ο τύπος είναι τόσο έξυπνος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξης της ανθρωπότητας, βρισκόταν εκεί για να κάνει τεχνολογικές προτάσεις για να βοηθήσει στην εξέλιξή τους, όταν του δοθεί βέβαια η άδεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χτίζουν κόσμους καταστρέφοντάς τους. Είναι επιπλέον ο ένας από το πρώτο γκέι ζευγάρι που εμφανίζεται στο MCU.