Εξακολουθεί να ισχύει –και δικαίως- η μείωση ενοικίου  κατά 40% στις επαγγελματικές μισθώσεις λόγω της πανδημίας.

Από το δίκαιο αυτό μέτρο έχει εξαιρεθεί το εμπόριο καυσίμων, όπου δραστηριοποιούνται και οι Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών, σε αντίθεση με τα πρατήρια λιανικής εμπορίας καυσίμων, που επιδοτούνται και πολύ σωστά.

Σε  εποχή μάλιστα που η μείωση των πωλήσεων καυσίμων το 2020 ξεπέρασε το  22% και τον Ιανουάριο φέτος ξεπέρασε το 27%.

Οι Εταιρίες Πετρελαιοειδών έκαναν παρέμβαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας  «άδικη την εξαίρεση, που συνιστά άνιση μεταχείριση, καθώς ο κλάδος της εμπορίας πετρελαιοειδών σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί μέσω μιας αλυσίδας συμβάσεων: Αρχικά συνάπτονται συμβάσεις μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων (εκμισθωτές) όπου στεγάζονται τα πρατήρια και των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (μισθωτές).

Στη συνέχεια συνάπτονται συμβάσεις μεταξύ των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (υπεκμισθωτές) και των λιανεμπόρων/πρατηριούχων (υπομισθωτές)» όπως εξήγησαν αναλυτικά.

Ξαναλέμε ότι στους πρατηριούχους έχει δοθεί το δικαίωμα να καταβάλλουν το 40% του μισθώματος προς τις Εταιρείες, αλλά στις Εταιρείες δεν έχει δοθεί το  ίδιο δικαίωμα προς τους αρχικούς εκμισθωτές!

Η ίδια άνιση μεταχείριση παρουσιάζεται και στις περιπτώσεις των ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων καυσίμων, όπου οι εταιρείες υποχρεούνται να καταβάλλουν στο ακέραιο το ποσό των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Στον κλάδο αισιοδοξούν πως ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης θα λύσει το θέμα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.