Στην προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου, στην Π.Ε. Αχαΐας, προχώρησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Καλεντζίου (Ερυμάνθου). Το Καλέντζι είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στις πλαγιές του Ερυμάνθου σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρα και διαθέτει θέα προς την Αχαϊκή πεδιάδα. Απέχει 49 χλμ. από την Πάτρα, 145 χλμ. από την Τρίπολη και περίπου 260 χλμ. από την Αθήνα. Στην περιοχή βρίσκονται αρκετά αξιοθέατα, μουσεία, μοναστήρια, καθώς επίσης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Κάστρο της Οχριάς και το Καταφύγιο άγριας ζωής Δοξάρας–Κοριτζά. Πραγματοποιείται πλήθος δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αιωροπτερισμός κ.ά.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Υλοποιώντας συστηματικά το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων μας για το 2023- προσηλωμένοι στον στόχο για τον οποίο έχουμε δεσμευτεί, με καθημερινή συνέπεια – είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και σήμερα έναν ακόμη διαγωνισμό για ένα σημαντικό μας ακίνητο, αυτό του Ξενία Καλεντζίου στο Νομό Αχαΐας. Στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της αγοράς για ένα ακόμα περιουσιακό μας στοιχείο, όπου μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις και επενδύσεις θα λειτουργήσει ως σημαντικός πόλος ανάπτυξης σε μία περιοχή με έντονη τουριστική δυναμική”.

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το ακίνητο ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

Το κτήριο έχει επιφάνεια 1.446,20 τ.μ. επί οικοπέδου 8,5 στρ., λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων και χρήζει ανακαίνισης.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 12.000,00 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, www.e-publicrealestate.gr,  και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμο.

Διαβάστε ακόμη: