Σε ρυθμούς κανονικότητας επανέρχεται σταδιακά η χώρα καθώς μετά το λιανεμπόριο άνοιξε και η εστίαση, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου έπειτα από έξι μήνες αναστολής εργασίας.

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης προς το παρόν είναι η έλλειψη μουσικής σε εστιατόρια και καφέ, καθώς και ο περιορισμός κυκλοφορίας που ξεκινά στις 23:00, κάτι που αναγκάζει όλες τις επιχειρήσεις εστίασης να κλείνουν στις 22:45.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν επίσης να εξεταστεί η λειτουργία των εσωτερικών χώρων. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επαναλειτουργία της εστίασης εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους.

Επέκταση του ωραρίου για την εστίαση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε σήμερα το πρωί ότι από τις 15 Μαΐου θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου μετά τις 23:00, με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία της πανδημίας.

«Από τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός, καλό θα ήταν να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Αυτό θα συζητηθεί με την επιτροπή των ειδικών», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξουν οι χώροι δεξιώσεων και οι εκθέσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.