Το Tik Tok είναι πλέον μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες παγκοσμίως και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες. Δυστυχώς, δεν λείπουν τα περιστατικά που κάποιοι χρήστες προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες για να προσελκύσουν κλικ.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ένας νεαρός Έλληνας που χρησιμοποίησε το κεφάλι του για να σπάσει ένα τζάμι σε πόρτα του ηλεκτρικού. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο χτυπάει με φόρα τέσσερις φορές το τζάμι, για να κάνει μια μεγάλη ρωγμή.

Αυξάνονται οι βανδαλισμοί

«Έχουμε αυτά τα πολύ συχνά περιστατικά. Ομάδες νεαρών ατόμων σπάνε ή ξεκολλάνε τα τζάμια. Τα σπάνε με διάφορους τρόπους. Δεν ξέρω τι μορφή αντίδρασης είναι αυτή. Επειδή αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, δεν μπορούμε να έχουμε φύλαξη. Αυτές οι ομάδες δεν δρουν όταν υπάρχει κόσμος στο βαγόνι», σημείωσε ο Ηλίας Μανίκας, διευθυντής της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, που τόνισε ότι τα περιστατικά βανδαλισμών αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Ηλία Μανίκα, το 2020 υπήρχαν 14 βανδαλισμοί συρμών ανά μήνα, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 16 το 2021. Τον Σεπτέμβριο του 2021 έχουν καταγραφεί 15 βανδαλισμοί στο πρώτο δεκαήμερο.