Την μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το απόγευμα της Παρασκευής και η τηλεθέαση ήταν στο πλευρό του. Ο Έλληνας τενίστας κατόρθωσε να περάσει στον μεγάλο τελικό του Rolland Garos κερδίζοντας τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Σε αυτή την μάχη που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το τηλεοπτικό κοινό ήταν καθηλωμένο καθώς φαίνεται στους τηλεοπτικούς του δέκτες και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ1.

Ο ημιτελικός του Roland Garros στον οποίο βρέθηκε να αγωνίζεται ο Έλληνας τενίστας προβλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΡΤ1 και τα ποσοστά τηλεθέασης που έφερε η προσπάθειά του έφτασαν σε επίπεδα Τελικού Eurovision.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, ο ημιτελικός του κορυφαίου Grand Slam στο τένις σημείωσε ποσοστό 18,6% στο δυναμικό σύνολο και 18,2% στο. γενικό σύνολο. Όσον αφορά, δε, τα υψηλότερα τέταρτα, αυτά άγγιξαν το 26,6% και το 24,9% στο γενικό σύνολο.

Θυμίζουμε ότι μία ημέρα πριν η αντίστοιχη προσπάθεια της Ελληνίδας τενίστριας Μαρίας Σάκκαρη, στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης, έφτασε μέχρι το 14,2%.