Νέα μήνυση από τον πρόεδρο Ερντογάν, αυτή τη φορά κατά του αρχηγού του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά αποζημίωση 250 χιλιάδων τουρκικών λιρών επειδή χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε τα προσωπικά δικαιώματα του Προέδρου προβάλλοντας αβάσιμες κατηγορίες.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου μέσω βίντεο από το σπίτι του και απευθυνόμενος προς όλους τους Τούρκους πολίτες είπε ότι του έχουν σταλεί πολλά έγγραφα από «πατριώτες» ευσυνείδητους γραφειοκράτες, τα οποία αποκαλύπτουν εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο και άμεση ανάμειξη του τούρκου Προέδρου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δημοπρασία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που ακυρώθηκε για να ανατεθεί απευθείας με πολύ μεγαλύτερο τίμημα, σε επιχειρηματικό κατασκευαστικό όμιλο – έναν από τους πέντε ομίλους που πρόσκεινται στον πρόεδρο Ερντογάν και χαρακτηρίζονται ως «συμμορία των 5».

Το έγγραφο που παρουσίασε ο Κιλιτσντάρογλου φαινόταν να έχει υπογραφεί από τον Τούρκο πρόεδρο. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΡΛΚ, το 2018 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το συγκεκριμένο δημόσιο έργο. Δεκαπέντε εταιρείες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής και το κόστος του έργου ήταν τότε 3,2 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες. Μία εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό, αλλά το έργο ακυρώθηκε και ανατέθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία που έχει στενές σχέσεις με τον πρόεδρος και το ΑΚΡ αντί διπλάσιου κόστους.