Οι άμορφες γυναίκες κάνουν τους άνδρες να ξεχνούν τη χρήση προφυλακτικού

Αυτό είναι το πόρισμα βρετανικής έρευνας και δείχνει ότι το σεξ ενός άνδρα με μια πολύ γοητευτική γυναίκα δεν είναι τελικά τόσο «ακίνδυνη» υπόθεση. Το σεξ χωρίς προφύλαξη ενέχει επικινδυνότητα λόγω της μετάδοσης των σεξουαλικών νοσημάτων και των λοιμώξεων αλλά και μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η βρετανική μελέτη δείχνει ότι ενώ η χρήση προφυλακτικού θα πρέπει να είναι κοινή πρακτική σε άνδρες και γυναίκες, αυτή αποφεύγεται από τους πρώτους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής μια Ελληνίδα, την Αναστασία Ελευθερίου του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal Open, ρώτησαν μια ομάδα ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 18 έως 69 ετών κατά πόσο θα έρχονταν σε ερωτική επαφή με διάφορες γυναίκες και κατά πόσο θα χρησιμοποιούσαν προφυλάξεις.

Όσο μεγαλύτερος ήταν ο βαθμός ελκυστικότητας μιας γυναίκας, τόσο μεγαλύτερη ήταν η διαθεσιμότητα των ανδρών να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της και τόσο μικρότερη ήταν η προθυμότητά τους να κάνουν χρήση προφυλακτικού.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μεγαλύτερη προθυμία για τη χρήση προφυλακτικού δείχνουν όσοι οι έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, έχουν μόνιμη και αποκλειστική σχέση, όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους και όσοι φοβούνται μήπως κολλήσουν κάποιο σεξουαλικών μεταδιδόμενο νόσημα.