Ακριβότερο κατά 30% είναι το σουβλάκι στην Ελλάδα σε σύγκριση με πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς για το πλέον φημισμένο γαστρονομικό προϊόν της χώρας μας, στο εξωτερικό.

Σήμερα, το κλασσικό ελληνικό έδεσμα κοστίζει 3.30€ στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, μία σοκαριστική αύξηση 30% από την αντίστοιχη περίοδο το 2021, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, εκείνη του ηλιέλαιου –το οποίο, σε μεγάλο βαθμό εισάγεται από την Ουκρανία– κατά 125%, ενώ και οι λογαριασμοί του ρεύματος περισσότερο από 100%, βάσει στοιχείων του Συλλόγου Εστιατόρων και Ψητοπωλών.

«Λιγότεροι οι Έλληνες πελάτες»

«Το σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται μία φθηνή απόλαυση, διαθέσιμη στον οιοδήποτε, μετετράπη σε προϊόν πολυτελείας, που κάποιος σκέφτεται δύο και τρεις φορές πριν το αγοράσει», εντοπίζεται στην έρευνα.

Πάντως, για τους τουρίστες ακόμη και αυτή η «εκτίναξη» της αξίας του, δεν αποτελεί εμπόδιο, όπως φαίνεται από τη δήλωση ενός επισκέπτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: «Θα πλήρωνα ακόμη και 10€ για αυτό το σουβλάκι, είναι πεντανόστιμο», υπογράμμισε.