Παρόλο που η έδρα της βρίσκεται στην Ίμολα η ιταλική Tazzari δεν ασχολείται με εξωτικά supercars αλλά με ταπεινά ηλεκτρικά οχήματα που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μετακίνησης.

Στην πρόσφατη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνο (EICMA)η Tazzari παρουσίασε τα νέα της διθέσια ηλεκτρικά πόλης, Minimax 45 και Minimax 80, το ελαφρύ επαγγελματικό Minimax Cubo, αλλά και ένα όχημα ελεύθερο χρόνου, τύπου buggy, το Zero 4.

To Minimax 45 προσφέρεται με δύο εκδόσεις μπαταριών, ενεργειακής χωρητικότητας 5,6 ή 11,2 kWh που εξασφαλίζουν 81 και 162 χλμ. αυτονομίας αντίστοιχα. Από τη μεριά του το Minimax 80 θα διατίθεται είτε με μπαταρίες των 7,8 ή 11, 2 kWh για αυτονομία 112 ή 162 χλμ. Οι ονομασίες των μοντέλων υποδηλώνουν τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν, με το Minimax 45 να υπάγεται στην κατηγορία οχημάτων που μπορούν να οδηγηθούν με άδεια μοτοποδηλάτου. Η τιμή εκκίνησης θα ανέρχεται στα 12.990 ευρώ.
Έρχονται φθηνά «ταπεινά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Ιταλία

Από εκεί και πέρα το επαγγελματικό Minimax Cubo θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος– pick up, βαν, η ως σασί συμβατό με πολλούς τύπους διαμόρφωσης. Το μήκος είναι 3,23 μέτρα, το πλάτος μόλις 1,2 μ. και οι μεταφορικές δυνατότητες επαρκούν για μια ευρωπαϊκή παλέτα, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει τα 600 κιλά. Ενσωματώνει μια μπαταρία 22,4 kWh που υπόσχεται 312 χλμ. αυτονομίας, η τελική αγγίζει τα 65 χλμ.

Τελευταίο μέλος της νέας σειράς μοντέλων είναι το Tazzari Zero 4, ένα περιπετειώδες όχημα για απρόσκοπτη κίνηση σε αμμουδιές που στοχεύει περισσότερο στο χώρο των ενοικιάσεων. Το συμπαθέστατο buggy ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 14,2 kWh για έως και 180 χλμ. αυτονομίας.
Έρχονται φθηνά «ταπεινά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Ιταλία