Ο Γιώργος Μασούρας είναι πλέον… hot. Για την ακρίβεια ο πλέον… hot Έλληνας ποδοσφαιριστής, όσον αφορά στην διεθνή μεταγραφική αγορά. Μόνο ο Τάσος Μπακασέτας τον συναγωνίζεται, αλλά αυτός έχει το μειονέκτημα πως δεν τσεκαρίστηκε σε επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ / Γιουρόπα Λιγκ, όπως ο 27χρονος Αμφιλοχιώτης επιθετικός με τον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια…

Ο Μασούρας έχει καταφέρει μάλιστα κάτι που ελάχιστοι φαντάζονταν/περίμεναν όταν τον Γενάρη του 2019 έπαιρνε μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό αντί 400.000 ευρώ κι ενώ η χρηματίστηριακή του αξία τότε ήταν 1.000.000 ευρώ…

Από την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ο Γιώργος Μασούρας – η τιμή του οποίου έκανε έκανε limit up στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, πιάνοντας την κορυφαία τιμή της, δηλαδή 7.500.000 ευρώ- αποτελεί τον έκτο (6ο) πιο ακριβό Έλληνα παίκτη!!

Μπροστά του ειναι ΜΟΝΟ οι (κατά σειρά αξίας): Μανωλάς (15.000.000) – Βλαχοδήμος
/Τζόλης (12.000.000) – Τσιμίκας/Μπακασέτας (10.000.000). Αν ο Γιώργος κάνει μάλιστα μια μεταγραφή, μέχρι το καλοκαίρι, σε ομάδα του πρωταθλήματος, τότε θα απογειωθεί – ξανά/κι άλλο – η χρηματίστηριακή του αξία!

Η πρόταση που περίμεναν αλλά δεν ήρθε το καλοκαίρι και το “καρτελάκι” της τιμής του…

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το περασμένο καλοκαίρι και στον Ολυμπιακό και στο μανατζερικό περιβάλλον του παίκτη περίμεναν να σκάσει πρόταση για τον Γιώργο Μασούρα.

Κι αυτό αφού και εκφρασμένο επίσημο ενδιαφέρον υπήρξε από αρκετές ομάδες (διαφορετικών πρωταθλημάτων/χωρών) και κρούσεις είχαν γίνει, όπως και οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις. Μόνο που οι “ερυθρόλευκοι” πουλάνε ακριβά, με υψηλή υπεραξία και σίγουρα πάνω από την χρηματιστηριακή αξία των παικτών τους.

Με ο τι αυτό συνεπάγεται και για τον Μασούρα αφού μέχρι τον περασμένο Αύγουστο δεν έπεσαν στο… τραπέζι πάνω από 6.000.000 ευρώ, ώστε να μπορούσε να γίνει σοβαρή συζήτηση.

Μόνο που ο Μασούρας όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από όλο αυτό, αλλά ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν ακόμη σε πιο υψηλότερη ένταση και με… πατημένο γκάζι, αποδεικνύοντας πόσο καταλυτικός/επιδραστικός είναι στο παιχνίδι όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής Ελλάδας.

Τι κι αν στους “ερυθρόλευκους” αυτό το καλοκαίρι πήγαν Ονιεκούρου/Ρόνι Λόπες/Γκάρι Ροντρίγκες και δαπανήθηκε έναν σκασμός λεφτά, ο Μασούρας είναι αυτός που παίζει και δίνει τις λύσεις. Μετράει ήδη 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 6 γκολ και 4 ασίστ ενώ σκόραρε πρόσφατα και με την “γαλανόλευκη”. Αυτός είναι ο Μασούρας, που θυμίζει…φορτηγό με σπασμένα φρένα.

Αρέσει σε πολλούς στην Ιταλία, το ιδιαίτερο “σκανάρισμα” της Φιορεντίνα…

Πάμε τώρα και στο… παρασύνθημα: η ανεβασμένη διεθνώς ποδοσφαιρική μετοχή του Γιώργου Μασούρα, έχει μεγάλη πέραση σε κλαμπ της Serie A’. Και όπως προβλέπουν στην ελληνική πιάτσα agents, αργά (το ερχόμενο καλοκαίρι) ή γρήγορα (τον Γενάρη), οι Ιταλοί θα έρθουν στον Ολυμπιακό με μεγάλη πρόταση για τον Μασούρα.

Μπολόνια και Σαμπντόρια είναι δυο ομάδες που από το καλοκαίρι έχουν τον 27χρονο επιθετικό από τις Κεχρινιές Αμφιλοχίας στις μεταγραφικές λίστες τους. Αυτή πάντως που έδειχνε πιο αποφασισμένη για τον Μασούρα ήταν η Σασουόλο. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος αφού πλέον και η Φιορεντίνα έχει μπει γερά στο κόλπο με τον Μασούρα.

Ο αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα, ο έμπειρος Ντανιέλε Πράντε (με περάσματα από Ουντινέζε, “Σάμπ”, Ρόμα), παραδοσιακά κοιτάει την ελληνική αγορά ενώ και στον τεχνικό διευθυντή των “Βιόλα” (και παλαίμαχο Ιταλό στόπερ) Ντάριο Νταϊνέλι αρέσουν τα… ελληνικά προϊόντα.

Και οι δυο, όπως μαθαίνω, είναι πολύ θετικοί για τον Μασούρα. Και στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, οι “Βιόλα” θα έχουν σίγουρα στην εξέδρα έναν (σκάουτ), ίσως και δυο ανθρώπους τους (ακούγεται πως μπορεί να τον συνοδεύει και ο έτερος τεχνικός διευθυντής της Φιορεντίνα, ο Αργεντινός Νικόλα Μπουρντίσο).

Την Παρασκευή τα σπουδαία για προπονητή στην Εθνική

Ο Φαν Σχιπ πριν από τα ματς με Ισπανία/Κόσοβο είχε ουσιαστικά συμφωνήσει με τους Κωνσταντινίδη/Φύσσα και με την έγκριση του Ιάκωβου Φιλιππούση της ΕΠΟ για να ανανεώσει μέχρι το 2024 με την Εθνική.

Μετά όμως, την νέα γκέλα με το Κόσοβο και τις μεγάλες αντιδράσεις (ακόμη και εντός της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας) αφού έχει αποτύχει σε δυο διοργανώσεις, οι πιθανότητές του για άλλους (εντός και πέριξ Πάρκου Γουδή)είναι 50 -50 να μείνει (με κούρεμα πάντως των αποδοχών του!) ενώ για κάποιους άλλους μέσα στην Ομοσπονδία (που κάνουν και τις σχετικές διαρροές) ο Ολλανδός έχει τελειώσει και μετράει αντίστροφα.

Κοντός ψαλμός αλληλούια αφού την Παρασκευή, όπως έμαθα, θα ξεκαθαρίσει θετικά ή αρνητικά το θέμα Φαν Σχιπ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση βέβαια να έχουμε την… θυσία της Ιφιγένειας για τον Ολλανδό. Από τους ίδιους που τον είχαν φέρει και στηρίξει στην Εθνική και του έλεγαν πως θα συνέχιζαν μαζί αλλά πλέον μετά τις δικές τους πρόσφατες ανανεώσεις των συμβολαίων τους ως το 2024, να μην έχουν πρόβλημα στο να τον…αποχωριστούν! Συμβαίνουν αυτά βεβαια.

Από εκεί και πέρα αν όντως “χαιρετήσει” ο Φαν Σχιπ θα έχουμε μάχη μεταξύ των διαφορετικών τάσεων που υπάρχουν στην ΕΠΟ για τον αντικατάσταση του. Αν και κανονικά θα έπρεπε να το επιλέξει το δίδυμο των τεχνικών διευθυντών που πρόσφατα ανανέωσαν, δηλαδή Κωνσταντινίδης – Φυσσας (θεωρητικά την δική τους εισήγηση εγκρίνει ή όχι η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας).

Ήδη έχουν γραφτεί διάφορα ονόματα (από Σάντος μέχρι Δώνη, μεταξύ άλλων) αλλά εγώ θα κρατούσα ψηλά του Μανόλο Χιμένεθ. Χαίρεται…