Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

EΡΧΕΤΑΙ η Επενδυτική βαθμίδα!

– Αν οι εκλογές γίνουν την Κυριακή του Θωμά ( 23 Απριλίου) η ΝΔ αποκτά ένα πολύ ισχυρό «χαρτί»- Προς ραγδαίες αλλαγές στην οικονομία , μεγάλα ντίλ ενόψει – Ποιο είναι το πρόγραμμα των οίκων αξιολόγησης


ΤΧΣ: Σε διπλό ταμπλό και η τακτική τού «βλέποντας και κάνοντας», οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι που εμπεριέχει
-Η διπλή ανάγνωση, η ατολμία της διοίκησης του Ταμείου, ο ρόλος του υπ. Οικονομικών και το ζήτημα που εγείρεται εάν δεν εμφανιστούν αξιόπιστοι αγοραστές μέχρι το 2025.


Τι συμβαίνει με την μετοχή του ΟΤΕ; Ποιος και γιατί την χειραγωγεί;
– Οι 5 λόγοι που η Deutsche Telekom φέρεται να αποφάσισε να πουλήσει -Η πολιτική αποεπένδυσης των Γερμανών διεθνώς, η δημόσια πρόταση, οι οπτικές ίνες και το τελευταίο «μπαμ»!


Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές τον Απρίλιο
Ισχυρός ρόλος Μπρατάκου και Παπασταύρου -«Τελειωμένος» από το Μαξίμου ο Γεραπετρίτης, προς επιστροφή Χαρδαλιά – -Κάνει πίσω η Εκκλησία στο «βέτο» για την Κυριακή των Βαΐων


ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
-«Πονοκέφαλος» στον Όμιλο Λάτση από τους χειρισμούς και την επάρκεια του επικεφαλής της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου!
-Στον αέρα η ολοκλήρωση της «Ριβιέρας της Ελλάδας» – Η Eurobank αποχωρεί από το κτηριακό και η Τράπεζα Πειραιώς το σκέφτεται …γενικώς…!


Η μονομαχία (όχι στο Ελ Πάσο, αλλά…) στο Ελ Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης έχει νικητή
-Ο χρηματοδοτούμενος (από τις τράπεζες) Εβραίος των ξενοδοχείων και ο Εβραίος Εφοπλιστής, με «διαιτητές» τον Ανιψιό, τον Δικηγόρο και τον Νταραβεριτζή!
-Ο διαγωνισμός παρωδία που εκθέτει Εκκλησία και αρχιεπίσκοπο! Οι φήμες, η βίλα, η νέα προσέγγιση με τον μεσάζοντα, η ένσταση και η μονομαχία των δύο!


Η αποεπένδυση των τραπεζών, τα παράκεντρα του Μαξίμου, οι Άραβες, ο καναλάρχης και οι σκοπιμότητες της Goldman Sachs και του εν Ελλάδι διαχειριστή της!
-Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της ION για την Τρ. Πειραιώς και του PIF για την Εθνική!
-Οι διαρροές Πατέλη και οι μεθοδεύσεις Χ. Ηλιάδη προκειμένου οι Άραβες να αποκτήσουν 10% εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας!


Οι επεξηγήσεις της Attica Bank, οι δεσμεύσεις που έγιναν… «παραδοχές», και οι εξωτερικοί σύμβουλοι που πιάνουν δουλειά!
-Από… παραδοχές καλά πάμε, αλλά στα αποτελέσματα εννεαμήνου «ξεχάστηκαν» οι δεσμεύσεις ότι ένα τουλάχιστον μέρος τους θα περνούσε στη λογιστική κατάσταση…


Σε δοκιμασία οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2023
-Η δημοσιονομική επιβάρυνση από την αύξηση των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις στο ΑΕΠ και στον κρατικό προϋπολογισμό της αύξησης των επιτοκίων, και η στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης


PIMCO: Το «come back» των ομολόγων το 2023
-Βλέπει «μέτρια ύφεση» το 2023 στις ανεπτυγμένες αγορές, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν την αυστηρή νομισματική τους πολιτική με σκοπό να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό


Η χρονιά του ψηφιακού χρήματος… και του χρυσού
-Τα τραπεζικά CBDC σηματοδοτούν το πέρασμα στην αμιγώς ψηφιακή εποχή. Άνεση, διαφάνεια συναλλαγών, ταχύτητα… Το τίμημα; Η ελευθερία

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου