Η ΕΠΟ καλείται να πάρει μια, σημαντική, απόφαση για το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Τζον Φαν Σχιπ. Για το θέμα αυτό είχαν σήμερα συνάντηση ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου.

Οι δύο άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα για τον πάγκο της γαλανόλευκης και αύριο, ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό προπονητή, για να ξεκαθαρίσει ουσιαστικά το μέλλον του Τζον Φαν Σχιπ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ο Κωνσταντινίδης, που επί της ουσίας είναι κάτι σαν φυσικός προϊστάμενος του Φαν Σχιπ, έχει εισηγηθεί καιρό τώρα την παραμονή του Ολλανδού. Πριν καν ανανεωθεί και η δική του συνεργασία με την εθνική μας ομάδα (όπως και αυτή του Φύσσα για την θέση του αθλητικού διευθυντή). Από την άλλη και ο Φαν Σχιπ (που μεταξύ μας δεν έχει που αλλού να πάει) έχει εκφράσει δημόσια την διάθεση να παραμείνει στη θέση του. Το έχει πει καμιά εικοσαριά φορές τους τελευταίους μήνες.

Πως μπορεί λοιπόν το ραντεβού δύο ανθρώπων που συμφωνούν προκαταβολικά να φέρει άλλο αποτέλεσμα από την παραμονή του προπονητή; Και κυρίως πως γίνεται όλοι να έχουν καταλάβει αυτές τις ημέρες ότι η εθνική λογικά από το επόμενο παιχνίδι της, θα έχει άλλον άνθρωπο στο πάγκο; Γίνονται μαζί όλα αυτά; Όχι.

Η Ομοσπονδία φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς είχαν αποφασίσει να κρατήσουν τον Ολλανδό, αλλά η νέα «κεραμίδα» με το Κόσοβο και η έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο τους αναγκάζει σε δεύτερες σκέψεις. Παράλληλα είναι και όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν και έχουν βάλει την Ομοσπονδία στο μάτι του κυκλώνα. Άρα λοιπόν κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το plan b.

Στον Φαν Σχιπ –που μέχρι το απόγευμα της Κυριακής δεν υπήρχε περίπτωση να αποχωρήσει- δεν ξέρουν τι να πουν. Όπως είναι φανερό δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για πιθανούς αντικαταστάτες του Ολλανδού προπονητή, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες…