Η φανέλα που επέλεξε η ΕΠΟ για να αποτελέσει την πρώτη εμφάνιση της εθνικής Ελλάδας και να τή συντροφεύσει στην πορεία προς τα προκριματικά του EURO 2024 προκάλεσε αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ – Μιλτιάδη Έντμαν, να σχολιάζει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έβαλε στη φανέλα, σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις.

Η ΕΠΟ απάντησε σε όσα τής καταμαρτυρήθηκαν, υπογραμμίζοντας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα (27/03) ότι η επιλογή έγινε το 2021 και πως το συγκεκριμένο σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.

«Σε σχέση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της εθνικής ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής: Αυτή η φανέλα σχεδιάσθηκε από τη χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας, ύστερα από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο.

Η επιλογή της, έγινε το 2021, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης. Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις», τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: