Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 προχώρησε σε μια άκρως σημαντική κίνηση για την κρίσιμη εποχή που ζούμε. Τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια.

Την δράση της επιτροπής και την σημασία της τόνισαν επίσης ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν από την Μακεδονία.

Οι πόροι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της και η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας.

Η δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι η δεύτερη πρωτοβουλία της Επιτροπής 2021 μετά την οικονομική υποστήριξη έρευνας ομάδας ιατρών στο νοσοκομείο Παπανικολάου για την δημιουργία καινοτόμου φαρμάκου για τον κοροναϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.