Επίθεση στον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για έλλειψη αυτοκριτικής διάθεσης ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να κρατήσει την κ. Μενδώνη στη θέση της λέγοντας ότι το ερώτημα για την μη αποπομπή της υπάρχει σε όλη την κοινωνία αλλά και τον κόσμο του πολιτισμού. «Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστικά ανάφερε «Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;».

Και πρόσθεσε «Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;».

Παράλληλα, καταλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία λέγοντας ότι αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου δεν θα είχε στην κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη που έχει επιτεθεί με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Εδωσε, παράλληλα, στα πρακτικά παλιότερες αναρτήσεις της κ. Αγαπηδάκη με χαρακτηρισμούς κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ έκανε αναφορές σε αναρτήσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Ρωμανού. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να ζητήσει από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει τις αναρτήσεις τους, όπως έκανε αυτός στην περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη.

Στήριξη σε Πολάκη

Απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού να διαγράψει τον κ. Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.