Ενάμισης χρόνος έχει περάσει από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι και αυτόπτες μάρτυρες συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους για εκείνη τη μοιραία στιγμή.

Αφορούν στην επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα τον περασμένο Μάιο έξω από τον χώρο εργασίας της στην Καλλιθέα.

Ο κ. Φώτης Σταθόπουλος έχει καφετέρια δίπλα στην επιχείρηση που δούλευε η Ιωάννα. Οι περιγραφές του στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ημέρα της επίθεσης και τις αντιδράσεις του θύματος καθηλώνουν.

«Φώναζε: Με κάψανε»

«Ήμουν από τους πρώτους που άκουσα την κοπέλα να βγαίνει από το κτίριο μετά την επίθεση. 40 χρόνια στη γειτονιά τέτοιο γεγονός δεν ξανά είδαμε. Ακούμε φωνές», ανέφερε αρχικά.

«Φώναζε: Βοήθεια, βοήθεια. Κατευθύνθηκε στο φαρμακείο, ήταν κόκκινη στο πρόσωπο, στον λαιμό, στα χέρια. Έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα γιατί την έκαιγαν τα ρούχα», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε, στο φαρμακείο της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. «Φώναζε: Με κάψανε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, η δράστρια που επιτέθηκε στην Ιωάννα την είχε δει που πάρκαρε. «Την περίμενε στο ασανσέρ κι εκεί της επιτέθηκε. Η άλλη (σ.σ. η δράστρια) ήταν καλυμμένη, με μάσκα».

«Ηταν η κοπέλα κατάλευκη, χωρίς τα μαλλιά της»

Μια άλλη μάρτυρας, η Αννα, εργαζόμενη κοντά στο γραφείο της Ιωάννας. «Ημουν στο μαγαζί, μαζί με την κόρη μου. Κάποια στιγμή είδα που έτρεχε η κόρη της φαρμακοποιού με πανικό και αναρωτήθηκα τι έπαθε. Νόμιζα ότι συνέβη κάτι στη μητέρα της», ανέφερε αρχικά.

«Και όταν πήγα εκεί, είδα την Ιωάννα. Ηταν η κοπέλα κατάλευκη, χωρίς τα μαλλιά της, έτρεμε ολόκληρη, ήταν σε κατάσταση σοκ. Ηρθε κόσμος από παντού», τόνισε.

Και εξέφρασε πως, μετά την επίθεση με το βιτριόλι, είδε την Ιωάννα ξανά τον Αύγουστο, καθώς είχε πάει στον χώρο εργασίας της φορώντας τα προστατευτικά της. Αγνώριστη».

«Ελιωναν τα ρούχα και το δέρμα της»

«Η Ιωάννα είναι δυνατή, πήρε την κατάσταση στα χέρια της», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος έδωσε το παρών και χθες στο δικαστήριο.

Δήλωσε πως «ό,τι είναι, θα το καταθέσω στη δίκη για να βοηθήσουμε την Ιωάννα, θα δώσω τα στοιχεία που είναι πολύ σοβαρά». «Είναι πολύ επαγγελματικό αυτό που έγινε. Ελιωναν τα ρούχα και το δέρμα της», είπε χαρακτηριστικά.