Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα ο καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου. Σιωπηλός, χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι, έφθασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης και πλέον θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Η μεταγωγή του καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Για το λόγο αυτό συνοδεία αστυνομικών είχε οδηγηθεί στο Δρομοκαϊτειο.

pappas-vitrioli-main

Ο συνήγορός του αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου, όταν καταθέσει ο ιερέας, να υπάρχει και η ψυχιατρική γνωμάτευση.

Το μεσημέρι ο ιερέας μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο από αστυνομικούς, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. O ιερέας εξετάστηκε από τους ιατρούς υπό αστυνομική φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο μητροπολίτης Άρτης είχε περιγράψει τη στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης. «Νομίζαμε ότι ρίχνει αγιασμό, αλλά τα ράσα έγιναν κόκκινα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην περιγραφή του.

DSC_1026-01

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από έναν σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με το καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με συνέπεια να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους μητροπολίτες.

Αγόρασε το βιτριόλι από το διαδίκτυο

Ο δράστης, που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν». Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.