Υπόνοιες ότι ένας 40χρονος ημεδαπός είναι συνεργός της 34χρονης δράστιδας στην επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 έχουν αρχές.

Σύμφωνα με το Mega οι έρευνες στράφηκαν στο πρόσωπο του 40χρονου καθώς αυτός είχε επικοινωνήσει με την 34χρονη πριν και μετά την απόπειρα δολοφονίας της Ιωάννας, ενώ στη συνέχεια το κινητό του τηλέφωνο καταστράφηκε.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, από την εξέταση του κινητού της δράστριας είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου.

Όταν ζήτησαν από το άτομο αυτό να τους παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από κωδικό του κινητού ότι αυτό είχε καταστραφεί.

Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν περισσότερα στοιχεία που να τον συνδέουν, έχοντας ωστόσο υπόνοιες ότι ο άνθρωπος αυτός ενδέχεται να έχει σχέση, κάτι που ίσως προκύψει και κατά τη διάρκεια της δίκης.

Στάση σιωπής από την κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη αμέσως μετά τη σύλληψή της τηρεί στάση σιωπής. Ωστόσο, είχε ζητήσει να απολογηθεί συμπληρωματικά κάποιους μήνες αργότερα, ομολογώντας την πράξη της, αρνούμενη όμως την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Υπάρχει συνεργός και αυτό προκύπτει από το πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό η κατηγορούμενη» ανέφερε ο κ. Λύτρας στην εκπομπή, και συνέχισε: «Προφανώς, ο άνθρωπος που την προμήθευσε, είναι πολύ εύκολο, από τη στιγμή που δεν είναι επαγγελματίας, να τη ρωτούσε για ποιον λόγο το θέλει. Οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι ότι ο συνεργός γνώριζε τον λόγο που θα χρησιμοποιούνταν το βιτριόλι».

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη «είχε σίγουρα και βοήθεια για τις παρακολουθήσεις», με την υπόθεση να ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

«Η Αστυνομία δεν έχει σταματήσει τις έρευνες από πού είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο υγρό και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα ίχνη του ανθρώπου αυτού. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει», επισήμανε ενώ στο τέλος τόνισε ότι στο δικαστήριο πρόκειται να εμφανιστούν και οι γιατροί της Ιωάννας.