Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια πραγματοποιήθηκε στις 04:10, σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, τα ξημερώματα, στο εξωτερικό μέρος της πολυκατοικίας που διαμένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στο Νέο Ψυχικό.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο της γκαραζόπορτας και από την ανάφλεξη, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε μαύρισμα στην πόρτα, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ οι δράστες, για την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη, αναζητούνται.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Πρετεντέρης υποστήριξε πως δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό και πως ειδοποιήθηκε σχετικά από την αστυνομία.

Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί στους δημοσιογράφους, καθώς έφευγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό του, δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος μπορεί να τοποθέτησε τα γκαζάκια, καθώς και ότι δεν άκουσε κάποιον θόρυβο. «Με 40 βαθμούς καύσωνα θέλει μεγάλο κόπο να βάλεις γκαζάκια, ελπίζω να πάνε για μπάνιο» σχολίασε επίσης.

Καταδικάζει η κυβέρνηση την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ν. Δένδιας: Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου

Καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.

«H επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην οικία του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη είναι μία απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στη χώρα μας», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Απερίφραστη καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη.