Με φωτοβολίδες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας δράσης τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 28/1 στην περιοχή των Ιλισσίων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην διασταύρωση των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας λίγο πριν τις εφτά.

Σύμφωνα με τις πηγές της αστυνομίας οργάνωση εντασσόμενη στους κόλπους την Ακροδεξιάς  είχε οργανώσει συγκέντρωση για τα Ιμια στην πλατεία Ρηγίλλης στις πέντε το απόγευμα. Στο ίδιο μέρος έλαβε χώρα και αντί συγκέντρωση με διακόσια στον αριθμό μέλη που προέρχονταν από εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν στην περιοχή.

Τα μέλη της Ακροδεξιάς οργάνωσης κινούμενοι διαμέσου της Μιχαλακοπούλου έφτασαν στην πλατεία Μαβίλης, όπου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους φωτοβολίδες. Το επεισόδιο δεν είχε στον απολογισμό του τραυματίες. Η ΕΛ. ΑΣ οδηγήθηκε σε προσαγωγή 17 στον αριθμό ατόμων, οι οποίοι φαίνεται να είπαν στους αστυνομικούς, πως τους επιτέθηκαν επειδή θεώρησαν πως ανήκαν στον κύκλο των αναρχικων.

Διαβάστε ακόμη: