Σε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα προσομοιάζει η υπόθεση της Ellington Management Group, που σε συνέχειες διαρρηγνύει τα ιμάτια της ότι ουδεμία σχέση έχει με την Ellington Solutions SA, τη RINOA, τη GINI, την Ειρήνη Μαραγκουδάκη.

Την ίδια ώρα η Ειρήνη Μαραγκουδάκη εγκαταλείπει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα, φεύγει –και αφήνει πίσω της συντρίμμια- από την εταιρεία διαχείρισης «Θεά Άρτεμις» και είναι έτοιμη να καταπλήξει την Αμερική….

Και η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ…

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Κωνσταντίνος Κουνάδης αναλαμβάνει επικεφλής του servicer, «Θεά Αρτεμις», στη θέση της απερχόμενης CEO, Ειρήνης Μαραγκουδάκη. Και σημειώνεται πως η εταιρεία απασχολεί το τελευταίο διάστημα απασχολεί την επικαιρότητα, με αφορμή το project Omega, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, της Attica Bank.

Η Ειρήνη Μαραγκουδάκη, σύμφωνα με σχτική ανακοίνωση, αποχώρησε από την εταιρεία για μια πολύ σημαντική και απαιτητική νέα θέση, ως επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής και λειτουργιών μιας αμερικανικής εταιρείας που προσφέρει μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα για τον συγκερασμό της τεχνολογίας αιχμής και της επιχειρησιακής τεχνογνωσίας, με στόχο τον εξορθολογισμό των συναλλαγών δανείων και τίτλων στις κεφαλαιαγορές.

Ο πρώτος στόχος της Μαραγκουδάκη, θα είναι η παροχή των απαραίτητων εργαλείων και υποδομών για να δημιουργήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ασφαλή και ασφαλισμένα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας παράλληλα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις το κεφάλαιο που απαιτείται για την ανάπτυξη και την ευημερία τους.

Όλα αυτά προκαλούν πλήθος ερωτημάτων τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα και κυρίως αν πράγματι είχε σωστή και πλήρη ενημέρωση το επενδυτικό κοινό.

Πάντως το ΤΜΕΔΕ, το ΤΧΣ, αλλά και η ΤτΕ, σύμφωνα με καλάπληροφορημένες πηγές, έχουν στα χέρια τους έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν την πλήρη σύνδεση των Αμερικανών με ολες τις ρταιρείες που «μπερδεύτηκαν» τόσο στην ΑΜΚ των 240 εκατ ευρώ της Attica Bank το 2021, όσο και στην τιτλοποίηση Ωμέγα των 1,3 δις ευρώ.

Όπως έγραψε χθες το Radar: Το νέο σίριαλ της αμερικανικής «κοροϊδίας» αναφέρει ότι στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου της Attica bank ύψους 240 εκατ ευρώ η Ellington Αμερικής δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου.

Μάλιστα η επιστολή προς τα ελληνικά ΜΜΕ επισημαίνει ότι στην ΑΜΚ συμμετείχε η RINOA μια εταιρία κυπριακών συμφερόντων επενδυτικό όχημα ειδικού σκοπού («SPV») μέσω του οποίου γίνονταν επενδύσεις στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα μέσω αγοράς τίτλων ή/και τιτλοποιήσεων!

Το εξοργιστικό της επιστολής είναι ότι η Ellington Αμερικής ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με RINOA και Ellington Solutions, την ίδια στιγμή που η Ελένη Μαραγκουδάκη, που ήταν και στο ΔΣ της Attica Bank, ισχυριζόταν ότι η Ellington Αμερικής είναι πίσω από την RINOA!

Αν ισχύουν οι επιστολές σημαίνει ότι το ΤΧΣ, η ΤτΕ και το ΤΜΕΔΕ εξαπατήθηκαν καθώς άπαντες θεωρούσαν ότι η μητρική Ellington Αμερικής συμμετείχε στην διοίκηση της Attica Bank και στην πρώτη ΑΜΚ και στην διαχείριση της «Θεάς Άρτεμις» μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Ellington Solutions της Ειρήνης Μαραγκουδάκη, κάτι που διαψεύδεται μέσω της επιστολής από την Ellington Αμερικής.

Ωστόσο η Ellington Management Group αυτοδιαψεύδεται καθώς την περασμένη Παρασκευή με νέα επιστολή της στην Attica Bank ξεκάθαρα δηλώνει ότι επέτρεψε στην Thrivest Holding να συμμετάσχει στην πρόσφατη ΑΜΚ της τράπεζας…

Και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο… Για να δηλώνει κάτι τέτοιο η Ellington Αμερικής δυο είναι τα ενδεχόμενα: ή πράγματι είχε μετοχές της Attica Bank ή είχε έλεγχο στην RINOA και την Ellington solutions.

Και επειδή με επιστολές και ραβασάκια άκρη δεν θα βγει, θα πρέπει να πάρει θέση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενδεχομένως η δικαιοσύνη.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη γενική συνέλευση της Attica Bank, δύο μέτοχοι της που ελέγχουν το 10,5%, η Παγκρήτια και η Thrivest, δεν απάλλαξαν για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2022 τρία πρώην μέλη του ΔΣ τα τράπεζας, τους Ειρήνη Μαραγκουδάκη, τον Μάρκο Κούτη και τον Πάτρικ Χόρεντ, οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι της Ellington Αμερικής…

Διαβάστε περισσότερα