Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, τον οποίο συνόδευε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, συνομίλησε με εργαζομένους και συνδικαλιστές για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός είδε τον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου ενώ βρέθηκε επίσης στο εσωτερικό ενός από αυτά όπου συνομίλησε με έναν οδηγό. «Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούργια ΜΜΜ στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται πολλά περισσότερα, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα υπάρχουν 900 λεωφορεία. Ο στόχος διπλός, αφενός να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και προσβασιμότητα για τους πολίτες με αναπηρία. Όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει διαπιστώνουν την αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους. Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι απάντηση στον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πόρων. Στόχος επίσης να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΜ ξεκινώντας με τα λεωφορεία για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών» είπε ο πρωθυπουργός.

 

«Η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας είναι συνεχής. Είναι δέσμευση αυτής της κυβέρνησης και σε αυτόν τον στόχο θα επιμείνουμε.

Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι να υλοποιούνται στην πράξη δεσμεύσεις της κυβέρνησης ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν εμφανίζονται ξαφνικά 250 καινούρια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας αν δεν έχει προηγηθεί μια πολύ συστηματική προεργασία και θέλω εδώ να θυμίσω ότι αυτά τα λεωφορεία που τώρα βλέπετε χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο έχει πολύ αυστηρά ορόσημα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Επομένως, η στροφή στην καθημερινότητα στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα του πολίτη είναι η πρώτη υποχρέωση».

Πρόκειται για μια επίσκεψη, παρόμοιας λογικής με αυτή στο νοσοκομείο «Λαϊκό», το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να τονίσει την επιμονή της κυβέρνησης στα θέματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας ενώ την Πέμπτη σειρά έχει η επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.