Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνομιλία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Constructive call today with @SecBlinken. We discussed our close coordination as NATO Allies to help Ukraine defend against Russia, as well as the recent developments in the Eastern Mediterranean.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 24, 2022
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτηση του: «Εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με @SecBlinken . Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».