«Εξαιτίας της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση κατατάσσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή».

«Αυτό σημαίνει ότι 122 χώρες βρίσκονται πλέον σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου για τον κορωνοϊό» αναφέρει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στην ιστοσελίδα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως επισημαίνει, εκτός από τις χώρες που εμφανίζουν απλώς κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή Κύπρος και Πορτογαλία θεωρούνται «περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μολύνσεων».

Όσοι επιστρέφουν από αυτές τις δύο χώρες και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει, πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες, αναφέρει η FAZ. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν χώρες με «υψηλό βαθμό εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορωνοϊού εκτός Ευρώπης», για τις οποίες ισχύει 14ήμερη καραντίνα ανεξαρτήτως εμβολιαστικού στάτους.

Τι δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov;

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης στοιχεία δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov. «Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες από τη γερμανική κυβέρνηση. Μόνο το 25% θεωρεί πιθανές διακοπές σε περιοχές κινδύνου. Το 8% δεν παρείχε πληροφορίες».

Σημειώνεται πως και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, απάντησε σχετικά με τα συνεχιζόμενα πάρτι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας αναφέροντας πως είναι σχεδόν αδύνατον να μην οδηγήσουν σε «έκρηξη κρουσμάτων» και ότι χώρες που έχουν τέτοιες «εκρήξεις» είναι η Ισπανία, Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα γιατί είναι τουριστικές χώρες και πολλοί νέοι που είναι ανεμβολίαστοι, προσπαθούν να διασκεδάσουν όπως πριν.

Υπενθυμίζεται πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι εκστρατείες εμβολιασμού, όπως υπογράμμισε πριν από λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Υγείας, Στεφάν Ντε Κερσμέκερ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 μετά τις εικόνες του γεμάτου σταδίου στον τελικό του EURO λαμβάνοντας υπόψη την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.