Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Επικίνδυνα παιχνίδια διεθνών κερδοσκόπων!

– Τα ξένα funds, η Goldman Sachs και οι αυξήσεις – μαμούθ Alpha, Πειραιώς και ΔΕΗ!

– Οι δήθεν θεσμικοί επενδυτές (κάθε καρυδιάς καρύδι) που μάζεψε η προνομιακή αμερικανική τράπεζα (και ο Χ. Ηλιάδης) στο ελληνικό Χρηματιστήριο και οι οποίοι πήδηξαν πρώτοι από το καράβι …

– Η ακατανόητη απόφαση να τοποθετηθούν επιλεκτικά οι πελάτες της αμερικανικής τράπεζας στις 3 αυξήσεις κεφαλαίου, χωρίς να διασφαλιστεί η με κάθε τρόπο παραμονή στο μετοχικό κεφάλαιο και η στήριξη τους!


Το «μαύρο χρήμα» στο Άγιον Όρος, ο συναγερμός σε ΤτΕ και Αρχή για το ξέπλυμα, ο εφοπλιστής Μαρτίνος, ο Εφραίμ και η δυσαρέσκεια (αλλά και η… στρατολόγηση;) των Αμερικανικών Αρχών!

-Οι ύποπτες καταθέσεις σε Ιερές Μονές, οι αναλήψεις σε μετρητά και το πέρα – δώθε Ρώσων κατασκόπων, που μπαινοβγαίνουν με «ψεύτικα διαβατήρια», ως μοναχοί στην Αθωνική Πολιτεία!


Η υπόθεση Turkaegean, η γκάφα ολκής από τον Υπουργό Ανάπτυξης και η ΕΔΕ για την αποποίηση ευθυνών – Tα ερωτήματα-φωτιά!

-Όλη η αλήθεια για την υπόθεση! Τι ακριβώς έχει συμβεί! Τα νομοθετήματα, ο ΟΒΙ, η Επιτροπή Σημάτων, το Προεδρικό Διάταγμα, οι αρμοδιότητες, οι κύριοι υπεύθυνοι και ο ρόλος του Άδωνι Γεωργιάδη!


Γκρεμίστηκε, μετά από έρευνα της Αρχής Διαφάνειας, η συνωμοσία περί δήθεν «παρακολουθήσεων» από το λογισμικό υποκλοπών Predator, που εξυφαίναν «Βαθύ Λαρύγγι και ΣΙΑ»…

-Η Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΑΔ) υπό τον κ. Μπίνη, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους σε κρατικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, ΕΥΠ) και «καταγγελλόμενες» εταιρείες, κατέληξε ότι δεν υπήρξε ούτε προμήθεια, ούτε χρήση!


Τα «funds του Χάρη» πουλάνε, η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές! Οι 2 μεγάλες οικογένειες, το 10% και το CVC!

-Γιατί οι ξένοι θεσμικοί – πελάτες της Goldman Sachs που είχαν μπει στην αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ έχουν βγει πωλητές! Η σοβαρή αντίδραση της ΔΕΗ και ο σεβασμός στους μετόχους! Αλήθεια, πού χάθηκε ο Χάρης;


Τα μείζονος σημασίας προβλήματα που πλήττουν την Επ. Κεφαλαιαγοράς (και τα οποία κρύβονται κάτω από το χαλί) και η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων με επιστολή σε συντονιστές και συνέδρους!

-Μήπως έφτασε η ώρα να τεθούν επί τάπητος τα κρίσιμα ανοιχτά θέματα της Αρχής, αντί να ασχολείται με διεθνείς «Δημόσιες Σχέσεις» και «φρου φρου κι αρώματα» μέσω συνεδρίων προσωπικής προβολής;


Ο Ν. Σταθόπουλος και η BC Partners «φλερτάρουν» με την εξαγορά ελληνικής ομάδας μπάσκετ – «He likes this game»!

-Τα ακραία συναισθήματα που βιώνει στο χώρο (προφανώς τα ανακάλυψε εσχάτως) ο εταίρος της BC Partners, αποκαλούμενος και «Πρίγκιπας Νίκος» που τον οδηγούν στην αγορά ομάδας από το πάνω ράφι!


Έλεγχοι από ΑΑΔΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ σε επιχειρηματίες που «έφαγαν» τα δάνεια και τα έκαναν βίλες, κότερα, καταθέσεις στο εξωτερικό!

-Θα ζητηθούν λίστες μεγαλοοφειλετών που υπεξαίρεσαν κεφάλαια και πλούτισαν εις βάρος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των τραπεζών και των μετόχων!


Υποθαλάσσια Σαλαμίνας: Ένα ακόμη έργο βιτρίνας, χωρίς έσοδο, χωρίς κυκλοφοριακά φόρτη, για τις τσέπες των εργολάβων!

-Να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση βιωσιμότητας από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του έργου των 350 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ευρωπαϊκοί (και εγχώριοι) κύκλοι πιέζουν για συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ. από την πρώτη εκλογή, με Μητσοτάκη πρωθυπουργό για 2 χρόνια!

-Τα δεδομένα της μη αυτοδυναμίας με απλή αναλογική, ο κίνδυνος κατάρρευσης του Κράτους μέσα από αλλεπάλληλες αναμετρήσεις, το ισχυρό χαρτί Ανδρουλάκη, το εμπόδιο, τα επιχειρήματα και η διέξοδος!


Ο ηθοποιός, ο συγγραφέας, η βουλευτής!

-Τα τρία πρόσωπα που προμοτάριζαν τον Λιγνάδη και του παρείχαν στήριξη στην προσπάθεια ανέλιξής του προς τα κέντρα εξουσίας!


Η Γιάννα των Τουρκοβουνίων, το διπλό πάρτι για τη βάπτιση του εγγονού και τη νίκη επί του Κέκροπα για τα 300 στρέμματα, η μουσική στη διαπασών μέχρι τις 4 το πρωί και η «απούσα» Αστυνομία!

-Ευτυχώς η Πυροσβεστική ήταν εκεί και ο Θόδωρος δεν ασχολήθηκε με τα πυροτεχνήματα! Οι… τσιρίδες του γνωστού τραγουδιστή, τα τζάμια που πήγαν να σπάσουν και η επιστολή στους γείτονες!


Η «έκπληξη» – μήνυμα των Γαλλικών εκλογών, η οργή της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια, η ασάφεια των δημοσκοπήσεων, η Άκρα Δεξιά, η Αριστερά και το «βουβό κύμα»!

-Ο προβληματισμός στο Μαξίμου για την αντίδραση της εξαθλιωμένης βάσης απέναντι στην κρίση, η μη προσμετρήσιμη «διαμαρτυρία» στις δημοσκοπήσεις, η μη αναμενόμενη άνοδος των άκρων και η απόδειξη ότι «ένας και μόνος σοβαρός»…


Κούφια απειλή το πλαφόν στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο

-Ποιος πραγματικά ωφελείται από την ενεργειακή κρίση; Πάντως όχι η δέσμια Ευρώπη…


Τα επιτόκια στα επιχειρηματικά δάνεια τραβάνε την… ανηφόρα

-Ειδικά στα μικρά επιχειρηματικά δάνεια η τιμολόγηση είναι κατά 2% με 3% υψηλότερη από τον Απρίλιο και μετά, και αναμένονται νέες αυξήσεις


Αυξήθηκαν οι εγγραφές ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης λόγω υψηλής ζήτησης

-Οι βασικοί παράγοντες ανάδειξης του κλάδου, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, είναι η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και η ύπαρξη του συνόλου των οικοσκευών


«Φρένο» στην αύξηση του ΑΕΠ, άνοδος του πληθωρισμού, ενίσχυση της αβεβαιότητας

-Οι επιδράσεις της γεωπολιτικής αστάθειας στην οικονομία και η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος


Αποκάλυψη βόμβα: Η «συμφωνία των Πρεσπών», ο παράγων – βιομήχανος της Αυτοδιοίκησης στη Μακεδονία, οι ύποπτες συναλλαγές με τους συμβούλους του Ζάεφ και η ανάσυρση της υπόθεσης από το Ξέπλυμα!

-Οι αγοραπωλησίες ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ! Η θαμμένη επί εποχής Ζαΐρη υπόθεση, που συνδέεται με το όνομα των Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) βγαίνει από τα συρτάρια επί Βουρλιώτη!

Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Ιουλίου