Την επιδοματική τακτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. έναντι των Μέσων Ενημέρωσης επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ιωάννης Οικονόμου στη συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η τριπλέτα στήριξης για όλα τα media στηρίζεται στη συνέχιση κάλυψης της εισφοράς του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επιδότηση του δικτύου διανομής για τις εφημερίδες και την ένταξη των επιχειρήσεων ΜΜΕ στα επενδυτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στον αντίποδα των παραπάνω, ο Ιωάννης Οικονόμου δεν αποδέχθηκε θερμά το αίτημα κατάργησης του ΦΠΑ για το χαρτί, με επιχείρημα πως δεν υπάρχει κέρδος για τους εκδότες!

Θυμίζουμε πως οι εκδότες έχουν ζητήσει την επιδότηση της εκτύπωσης εντύπων, αλλά ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε αναπροσαρμογή στο κόστος διανομής τους. Το πακέτο επιδοτήσεων των ΜΜΕ, που θα παρουσιαστεί ως μέτρα στήριξης Τύπου και Μέσων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Μαΐου.

Με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος του Μαξίμου βρίσκεται σε επαφές και διαβουλεύσεις και με τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, κεντρικών και περιφερειακών, είναι φανερός ο προεκλογικός χαρακτήρας των δεσμεύσεων για τη στήριξη λειτουργίας των ΜΜΕ από την κυβέρνηση.