Αυξημένο είναι φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι, με το ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης να προβλέπει δύο βασικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, κερδισμένοι είναι οι καινούργιοι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα θα ανέρχεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Παράλληλα, οι πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται ειδική προσαύξηση φέτος 25%.

Όσον αφορά στην προκαταβολή, προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
ή βιομάζα (πέλετ)
ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΟΙΚ θεωρείται πιθανότερο η πλατφόρμα MyΘέρμανση να έχει ανοίξει μέχρι 19 Νοεμβρίου προκειμένου οι αιτήσεις να γίνονται, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο ΦΕΚ, μέχρι και 9 Δεκεμβρίου 2022 για να ακολουθήσουν οι πληρωμές.

Διαβάστε ακόμη: