Η κατάσταση με τη φωτιά στην Αττική έκανε απαγορευτική όποια φιέστα υποδοχής της ομάδας που επέστρεψε από το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Νωρίτερα ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με ανάρτησή του τόνισε πως αυτή τη στιγμή σημασία έχει να εστιάσουν όλοι στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Οι Ολυμπιονίκες μας και όλα τα μέλη της Εθνικής μας αποστολής, που σε λίγο φτάνουν στην Αθήνα από το Παρίσι, άξιζαν μιας διαφορετικής υποδοχής, αλλά οι κρίσιμες ώρες με τις πυρκαγιές φυσικά δεν το επιτρέπουν. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη χαρά και την αισιοδοξία που μας πρόσφεραν με τις επιτυχίες τους.

Τους τιμούμε όλους, είμαστε δίπλα τους, ωστόσο η σκέψη και το μέλημά μας τώρα είναι στα μέτωπα της φωτιάς, σε όλους όσοι τούτη την ώρα παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική κρατά σε επιφυλακή όλο τον κρατικό μηχανισμό και όλους μας.

Το υπουργείο Αθλητισμού μαζί με την Περιφέρεια Αττικής έχουν ανοίξει τις πόρτες του ΟΑΚΑ και υποδεχόμαστε δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συμπολίτες μας» ανέφερε ο Γ. Βρούτσης.

Εφτασε η αποστολή στην Αθήνα, τους υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλοι

Η πτήση τσάρτερ της ΕΟΕ έφτασε γύρω στις 16:30 στην Αθήνα, όπου οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν στις αγκαλιές και τα φιλιά των συγγενών και φίλων των αθλητών της ομάδας.

Μάλιστα, τράβηξαν και πλάνα στιγμές πριν την προσγείωση, μέσα από το κόκπιτ όπου αντίκρισαν την πολύ άσχημη κατάσταση, με τους καπνούς από τη φωτιά να έχουν απλωθεί στο λεκανοπέδειο.

Στην αίθουσα αφίξεων πρώτος εμφανίστηκε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, στον οποίο φόρεσαν ένα κλαδί ελιάς και του έδωσαν την ελληνική σημαία, με παλιούς αθλητές της πάλης να τον σηκώνουν στα χέρια.

Μαζί έφτασε και η αποστολή του στίβου, οι δύο ομάδες του πόλο και όσοι αθλητές έμειναν ως τις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε ακόμη: