Εκτός λειτουργίας τέθηκαν προσωρινά οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC.

«Έπεσαν» τα ξένα ΜΜΕ: Τεχνικό πρόβλημα στον πάροχο Fastly

Φαίνεται πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποια δυσλειτουργία στον πάροχο υπηρεσιών cloud Fastly, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων και όχι από κάποια μαζική κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία τόνισε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται. Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της. Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc αντιμετώπισε πρόβλημα νωρίτερα.  Σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα.

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit τέθηκε εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Έπεσαν» οι σελίδες της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου

Ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας σήμερα το πρωί, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας.
Το gov.uk εμφάνιζε “Error 503 Service Unavailiable” περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας. Εκτός λειτουργίας τέθηκε νωρίτερα και ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου.

 

ξένα ΜΜΕ: τεχνικό πρόβλημα ή κυβερνοεπίθεση;