Ο επενδυτής-θρύλος Μπιλ Μπίλερ αποκάλυψε ότι επένδυσε το 50% των προσωπικών του κεφαλαίων σε bitcoin (BTC) και σε άλλα κρυπτονομίσματα, αξιοποιώντας το πρόσφατο ράλι.

Ο Μίλερ, Ιδρυτής και Διευθυντής Επενδύσεων της Miller Value Partners , επένδυσε αρχικά στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα το 2014 και στη συνέχεια άρχισε να το αγοράζει ξανά την περασμένη άνοιξη εν μέσω αύξησης του ενδιαφέροντος από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ο Μίλερ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ να υπερβαίνει τις αποδόσεις του δείκτη S&P 500 για 15 συναπτά έτη από το 1991 έως το 2005, παραδέχτηκε ότι οι επενδύσεις του σε ψηφιακά νομίσματα έρχονται σε αντίθεση με πολλές από τις αρχές της χρηματοοικονομικής πειθαρχίας, αλλά πρόσθεσε ότι μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ – όπως ο Τζεφ Μπέζος Bezos της Amazon , ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta και ο Γουόερν Μπάφετ της Berkshire Hathaway – τα περιλαμβάνουν επίσης στις επενδύσεις τους.

Εξηγώντας στο WealthRack, την απόφασή του να επενδύσει τόσο πολύ σε κρυπτονομίσματα, ο Μίλερ αναφέρθηκε σε ένα συνέδριο στο οποίο άκουσε μια ομιλία του Γουένσις Σεζάρες, Διευθύνοντος Συμβούλου του crypto wallet Xapo . Ο Σεζάρες είπε ότι οι επενδυτές σε ασταθείς οικονομίες θεωρούν το bitcoin ως μέσο για να προστατεύσουν τον πλούτο τους από τον υπερπληθωρισμό, την εθνικοποίηση των τραπεζών και τις κυβερνήσεις που κατάσχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Αγόρασα μερικά [το 2014] και αγόρασα λίγο περισσότερα με την πάροδο του χρόνου. Για κάποια χρόνια σταμάτησε και επανήλθα την άνοιξη του [2021]. Έφτασε στην υψηλή τιμή των 66.000 δολαρίων και στη συνέχεια σε τέσσερις εβδομάδες ήταν στο μισό», είπε ο Μίλερ στο WealthRack.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, άρχισε να αγοράζει BTC ξανά στα 30.000 δολάρια, με το σκεπτικό του ότι «υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν, υπάρχουν πολλά περισσότερα χρήματα που έρχονται από τον κόσμο των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου».