Υπό πολιορκία το αστυνομικό τμήμα – Φωτιές και μολότοφ από κουκουλοφόρους – Οδομαχίες σε εξέλιξη – Πληροφορίες για τραυματία αστυνομικό – Με χημικά απαντά η ΕΛΑΣ

astynomikos-nea-smyrni-traumatias3

Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται στη Νέα Σμύρνη στην περιοχή του αστυνομικού τμήματος.  Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, ενώ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε: σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και η κατάστασή του είναι άσχημη. 

Τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό πρόσφεραν οι συνάδελφοί του, ενώ κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και διασωστική ομάδα.
Σχεδόν 20 λεπτά μετά το σοβαρότατο επεισόδιο, κατάφερε να ανοίξει ο δρόμος και να μεταβεί στο σημείο διασώστης και ασθενοφόρο. Ο αστυνομικός, αν και πεσμένος στο έδαφος, ανταποκρινόταν στις ενέργειες των διασωστών. Μόλις εκτιμήθηκε σε πρώτη φάση η κατάσταση του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί πλήρης ιατρική βοήθεια.

Νέα Σμύρνη : Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κουκουλοφόροι και αντιεξουασιαστές πέρασαν στην κεφαλή της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφορντίνα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα «Αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Νέα Σμύρνη : Τραυματισμός αστυνομικού – Δείτε το βίντεο της επίθεσης
Τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και περιουσίες κατοίκων, ενώ πιο πίσω βρίσκονται οικογένειες με παιδιά, ηλκιωμένοι και μαθητές από σχολεία.

Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων και γκρουπ με άτομα που φορούν κουκούλες και κράνη έχουν ενσωματωθεί στη συγκέντρωση πολιτών που πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή το επεισόδιο αστυνομικής βίας.

epeisodia-main12

Κουκουλοφόροι και αναρχικοί πέρασαν στο μπροστινό τμήμα της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφορντίνα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα «Αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτες.

nsm

Ομάδα κουκουλοφόρων εμφανίστηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ υπάρχουν και εικόνες με τσάντες γεμάτες μολότοφ και άλλους εύφλεκτους μηχανισμούς.

Μέχρι τη Συγγρού τα επεισόδια και τα χημικά

Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς την κάτω μεριά της πλατείας Νέας Σμύρνης, επί της Νικολάου Πλαστήρα, στο ύψος της υπόγειας διάβασης προς Καλλιθέα.

PHOTO-2021-03-09-18-23-32

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.