Χειροπέδες σε ένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πέρασαν οι αστυνομικοί. Ο Χατζηβασιλειάδης συνελήφθη μετά από ληστρική επίθεση σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή κρατείται και ανεμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να μεταφερθεί στα κεντρικά της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Αυγούστου συνελήφθη στην επαρχία ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Χολαργό κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης καταζητούνταν από το 2019, όταν και η αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει δύο εκ των φερόμενων συνεργών του στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ επιχείρησε να ληστέψει τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, και οδηγείται στην Αθήνα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα ευρήματα στη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» τον Νοέμβριο του 2019 είχαν οδηγήσει τις Αρχές στη διαπίστωση πως κινήθηκαν εγκαίρως, καθώς στα χέρια των τρομοκρατών βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτική ύλη.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 47 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο χρόνια, κατηγορούνταν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι επιθέσεις της οργάνωσης

Η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2014. Τότε τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιτεθεί με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (video)

Δύο χρόνια αργότερα, στις 31 Ιουλίου 2016 πραγματοποίησαν μία ακόμα επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά στην πρεσβεία του Μεξικού, στην πλατεία Κολωνακίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» επιτέθηκε με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά ο στόχος της οργάνωσης στις 6 Νοεμβρίου 2017.