Μια σπάνια και εντυπωσιακή εικόνα με δελφίνια αποτυπώνει το βίντεο που κατέγραψε με τη χρήση drone η ομάδα Up Stories.

Η καταγραφή του βίντεο, που δείχνει το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, έγινε με τη χρήση drone, κοντά στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας.

Οι εικόνες δείχνουν την κίνηση ενός μεγάλου κοπαδιού δελφινιών που αποτελείται από δεκάδες ανήλικα αλλά και μικρά δελφινάκια.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «Up Stories» για ακόμα μια φορά έχει την τύχη να σταθεί τυχερή και να απαθανατίσει από ψηλά το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, με χρήση Drone.

Αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στην περιοχή του θεολόγου Φθιώτιδας, ένα πολύ μεγάλο κοπάδι δελφινιών αποτελούμενο από δεκάδες ενήλικα και μικρά δελφινάκια, έδωσε μια πραγματικά σπάνια παράσταση από αυτές που μόνο η φύση μπορεί να μας προσφέρει.

Τα δελφίνια κάνουν σεξ όλο τον χρόνο και το απολαμβάνουν

Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα, απολαμβάνουν το σεξ και έχουν ερωτικές επαφές όλο τον χρόνο, αποκτώντας «ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς».

Νέα στοιχεία για τα δελφίνια και το σεξ φέρνουν στη δημοσιότητα ερευνητές που μελέτησαν τη σεξουαλική συμπεριφορά των συγκεκριμένων θαλάσσιων θηλαστικών. Ειδικότερα, Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όπως οι γυναίκες, έτσι και τα θηλυκά δελφίνια έχουν μια λειτουργική κλειτορίδα που πιθανότατα διεγείρει αισθήματα σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Η διαπίστωση βασίζεται στην ανακάλυψη ότι η ανατομική δομή που μοιάζει με τη γυναικεία κλειτορίδα και βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου των ρινοδέλφινων, διαθέτει πολλά αισθητήρια νεύρα και στυτικούς ιστούς που μπορούν να φέρουν διέγερση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Πατρίτσια Μπρέναν του Κολλεγίου Mount Holyoke της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», μελέτησαν προσεκτικά τις κλειτορίδες 11 νεκρών δελφινιών και, αναλύοντας τη μορφή της και τα νεύρα που διαπερνούν τους ιστούς της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια κανονική λειτουργική κλειτορίδα.