Το «χτύπημα της κόμπρας». Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του ματς στο Αγρίνιο. Η Λαμία με τρεις ιδανικές αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο άφησε… ξερό τον Παναιτωλικό και ουσιαστικά ξέμπλεξε με την υπόθεση παραμονή, αντίθετα η ομάδα του Αγρινίου έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες.

Η Λαμία ήταν εξαιρετική στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό και μέσα σε ένα ημίχρονο καθάρισε το ματς, παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη με 3-0 και μια μεγάλη ανάσα για να μείνει στην κατηγορία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν άριστα διαβασμένη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου και με τρεις ιδανικές αντεπιθέσεις στο πρώτο μέρος πλήγωσε τους γηπεδούχους, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα έμπλεξαν για τα καλά.

Η Λαμία ξεκίνησε περιμένοντας τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Δέλλα είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να απειλεί την εστία του Επασί, ενώ από την άλλη η Λαμία έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να βγει στην κόντρα. Και την βρήκε στο 23’ όταν βγήκε γρήγορα από τα δεξιά και ο Ντέλετιτς με μια σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βασιλακάκη, ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Μελίσσα και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Πριν καν προλάβει ο Παναιτωλικός να αντιληφθεί τι συνέβη στο βροχερό Αγρίνιο, η Λαμία χτύπησε και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ντέλετιτς αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ στο 27’ με ένα πολύ όμορφο σουτ μετά από ασίστ του Καραμάνου. Από εκεί και πέρα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ των δυο γκολ χωρίς να καταφέρει κάτι όμως αξιόλογο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα σε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, στο 43’ ο Ντέλετιτς πήρε την μπάλα και έκανε την μπαλιά στον Ρόμανιτς, ο οποίος μετά από λάθος του Τσότσαλιτς βγήκε ολομόναχος στην κόντρα κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και την έστειλε με πλασέ στα αντίπαλα δίχτυα γράφοντας το 3-0 και τελειώνοντας ουσιαστικά τη βραδιά από το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε με σκοπό να ανατρέψει την κατάσταση. Πράγμα δύσκολο φυσικά, αφού το 3-0 ήταν πολύ βαρύ. Οι Αγρινιώτες απείλησαν με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, με τον Βέργο να πιάνει κεφαλιά και να την εξουδετερώνει ο Επασί. Η Λαμία σε όλη την επανάληψη είχε ρόλο κομπάρσου, ειδικά μετά το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Δέλλα είχε καθολική υπεροχή και απείλησε και στο 53′ με συρτό σουτ του Αριγίμπι που πέρασε δίπλα από την εστία του Επασί και με σουτ του Βέργου στο 59’ που πέρασε άουτ.

Στο 71’ είχε μια μεγάλη στιγμή με σουτ του Τζανδάρη που πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 83ο λεπτό και ο Ταχάρ είχε μια καλή ευκαιρία, όμως η μπάλα σε σουτ δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ. Η Λαμία παρότι απειλήθηκε μέχρι το τέλος και στο 87’ με τον Τσότσαλιτς, αλλά και στις καθυστερήσεις, όπου ο Βέργος είχε δοκάρι από πλεονεκτική θέση, δεν δέχτηκε τέρμα, κράτησε το μηδέν και πήρε μια σπουδαία νίκη με 3-0 και «ανάσανε» όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα (65′ Ταχάρ), Μεντίνα (46′ Βέργος), Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντιγκά, Ντιας, Ντάλσιο (46′ Γιάκολις), Μάζουρεκ (46′ Τσιγγάρας), Αρίγιμπι, Καρέλης (70′ Αζάντι).

Λαμία: Επασί, Αντέτζο, Τζενετόπουλος, Σκόνδρας, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78′ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88’Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68′ Μπιάρνασον).

Η βαθμολογία

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.