Κάθε άλλο παρά σύμπνοια επικρατεί αυτό το διάστημα στους κόλπους της διοίκησης Ζούλα – Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ, με φόντο τα ανοίγματα που πραγματοποιεί η κρατική τηλεόραση. Το σημαντικότερο πεδίο των σχετικών προβληματισμών αφορά το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης του προγράμματος και του προφίλ της ΕΡΤ2, για το οποίο εκείνοι που διατυπώνουν ενστάσεις όχι μόνο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, λένε πως δαπανάται ένα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο εκ προοιμίου δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο μέτωπο της τηλεθέασης.

Αντ’ αυτού θα μπορούσαν να ενισχυθούν περισσότερο μια σειρά από άλλα μέτωπα, όπως το θέμα της επένδυσης, που κατά κοινή ομολογία έχει ανάγκη ο τομέας ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια παράμετρο την οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το Μαξίμου, καθώς, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει προ πολλού το πρώτο μισό της κυβερνητικής θητείας, άπαντες στο πρωθυπουργικό στρατηγείο θα επιθυμούσαν να δοθεί πιο ισχυρό αποτύπωμα.

Εξάλλου, στην κρατική τηλεόραση δεν έχουν βρει ακόμη φόρμουλα για την εξασφάλιση αξιόπιστων σχολιαστών για το δελτίο ειδήσεων, οι οποίοι, εκτός των άλλων, θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε συζητήσεις με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.