Εντολή για νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική. Με εντολή του ο Διοικητής της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Θριάσιο» να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού, με δέσμευση κλινών από τις ΜΕΘ γενικών περιστατικών.

Με τίτλο «Επείγουσες ενέργειες για την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ – Covid-19 λόγω της κρίσιμης εξέλιξης της πανδημίας στο λεκανοπέδιο Αττικής», ο Διοικητής της ΥΠΕ ζητά συγκεκριμένα να αναπτυχθούν 10 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στο «Αττικόν» και 5 στο Θριάσιο Ελευσίνας.

Εξαιτίας, μάλιστα του γεγονότος ότι δεν έχουν προλάβει να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, μετακινούνται προσωρινά για να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, γιατροί από το Τζάννειο και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας του Πειραιά.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο, διατίθενται τρεις αναπνευστήρες τύπου ΜΕΘ στο Θριάσιο από το απόθεμα των αποθηκών του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, ζητά από τους γιατρούς των νοσοκομείων της Νίκαιας, του Τζαννείου και του Θριάσιου να τεκμηριώσουν και προχωρήσουν -εάν γίνεται αυτό είναι εφικτό- στη μείωση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ γενικών περιστατικών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ασθενών με Covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 217 κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ στην Αττική αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr και της δημοσιογράφου Γιάννας Σουλάκη, νοσηλεύονται 198 ασθενείς, οι 178 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Σε δύσκολη καμπή βρίσκονται και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες κορονοϊού στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοϊό άγγιξε τους 910 ασθενείς, σε σύνολο περίπου 1.100 διαθέσιμων κλινών.