Την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου στην Φθιώτιδα ζήτα πλέον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κίνδυνος από την φωτιά είναι μεγάλος. Ήδη υπάρχουν καμένα σπίτια μέσα σε μία περιοχή που είναι γεμάτη πεύκα.

Πριν από λίγα λεπτά έφτασε μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν στην περιοχή και καλεί αυτούς που βρίσκονται στο Θεολόγο να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα καθώς έχει είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.

Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ωστόσο έτσι δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τις κινήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές». Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους».