Ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών επικράτησε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το οποίο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία– διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.
Οι συγκεντρωμένοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας -αλλά κι άλλων πόλεων όπου επίσης αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις- αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.
ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».
Άλλες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες επίσης σήμερα το μεσημέρι είχαν προγραμματιστεί διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και είναι αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, είναι η Θεσσαλονίκη (όπου διαδήλωση έχει προγραμματιστεί και για αύριο), η Πάτρα, τα Γιάννενα, ο Βόλος, η Φλώρινα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Λάρισα αλλά και η Σάμος.