Το κλίμα στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ είναι τεταμένος, με περίπου 200 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ευελπίδων όπου νωρίς το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν κάνει κάλεσμα για σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να αποδοκιμάσουν τους Κροάτες κι Έλληνες χούλιγκανς που απολογούνται για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, κινήθηκαν απειλητικά προς την είσοδο των δικαστηρίων.

Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, που δεν επέτρεψε στους οπαδούς να εισέλθουν, ωστόσο, πέταξαν μπουκάλια με νερό προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων και των τηλεοπτικών συνεργείων κι επιτέθηκαν φραστικά κυρίως στους εκπροσώπους του Τύπου.

https://www.youtube.com/shorts/Dil1H2rVq94

Η ένταση έχει εκτονωθεί και οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αποσυρθεί στο παρκάκι απέναντι από την Ευελπίδων.

Νωρίτερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν κάνει προληπτικά δύο προσαγωγές έξω από τα δικαστήρια. Ο ένας εκ των προσαχθέντων συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος.

Οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία

Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, που του κόστισε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει «κυκλώσει» έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν με αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν ως ύποπτοι για την δολοφονία. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας, με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος βασικός ύποπτος, είναι Έλληνας, 27χρονος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό γυναίκα, που οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη η οποία αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος απο περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, χωρίς διακριτικά. Οι δράστες έσαπσαν τζαμαρίες και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για αντίποινα οργανωμένων οπαδών άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος, Έλληνας και αυτός, 27 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.