Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου είχαν έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, με αφορμή την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών.

Ειδικότερα, «άναψαν τα αίματα» με αφορμή τις τιμές των οπωροκηπευκτικών, με τις… τιμές των αγγουριών στις οποίες αναφέρθηκε η δημοσιογράφος, να βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε έντονο ύφος στην κυρία Καλογεροπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια κυρία μου, βλάπτετε την Ελλάδα», παραθέτοντας στοιχεία από τη σελίδα e-katanalotis σχετικά με τις τιμές. «Μείον 39% είναι αυτή την εβδομάδα τα αγγούρια», συνέχισε. «Η μιζέρια δεν κάνει καλό στην Ελλάδα, η μιζέρια βλάπτει την πατρίδα, όποιος κάνει όλη μέρα μιζέρια, κάνει κακό στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Ελένη Καλογεροπούλου συνέχισε λέγοντας πως εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανταπαντά: «Εσείς εκπροσωπείτε τον ελληνικό λαό, και όχι εγώ που είμαι εκλεγμένος από 70.000 πολίτες; Από πού είστε εσείς εκπρόσωπος του λαού; Είστε μια υποστηρίκτρια του ΣΥΡΙΖΑ φανατικιά και τίποτα άλλο».

Ακόμη, επισήμανε πως «ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν υπάρχουν αυτόματες λύσεις. Εμείς δεν θα πάμε στην Ελλάδα για μια μονάδα σε μια δημοσκόπηση, η Ελλάδα θα κινηθεί όπως πρέπει, με ασφάλεια», συμπληρώνοντας με αφορμή άρθρο του Γιάννη Στουρνάρα πως «είναι καλή η οικονομική ανάκαμψη και η πορεία της οικονομίας, αλλά η Ελλάδα έχει μεγάλη σχέση χρέους και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Χρόνια πίσω, ο αντίστοιχος Στουρνάρας, ο κ. Προβόπουλος έλεγε τα ίδια και δεν τον ακούσαμε και μετά ήρθε η κρίση, τα μνημόνια και η ανεργία».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «έχουν αυξηθεί οι τιμές, ιδιαίτερα στην ενέργεια και συμπαρασύρει η ενέργεια μια σειρά από προϊόντα», αλλά πρόσθεσε πως «τα ίδια προβλήματα με τον Έλληνα επιχειρηματία έχει και ο Ιταλός και ο κάθε ευρωπαίος επιχειρηματίας, αλλά σε καμία άλλη χώρα δεν δίνεται η επιδότηση που δίνεται στους επιχειρηματίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας αφήσουμε τα ψόφια, ότι δήθεν δεν υπάρχει πληθωρισμός αλλού. Η Ισπανία έχει μισή ανάπτυξη από εμάς, διπλάσιο πληθωρισμό και αύξηση της ανεργίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, που πλήττει όλους τους πολίτες, είπε πως «όλοι πληρώνουμε ακριβότερα τα προϊόντα, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια δυσκολία. Για το κομμάτι των συμπολιτών που πράγματι έχουν την δυσκολία υπάρχουν και θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα».

Σχετικά με τις ανατιμήσεις, τις φορολογικές υποχρεώσεις και την πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι «Τα έσοδα του Κράτους, μέχρι αυτήν την στιγμή, πάνε πάνω από τους στόχους, δεν υπάρχουν σημάδια κόπωσης».

Και συμπλήρωσε πως «τον ΕΝΦΙΑ τον έχουμε μειώσει κατά 31% από την ημέρα που γίναμε κυβέρνηση, το ένα τρίτο του φόρου έχει μειωθεί και έγιναν και περισσότερες οι δόσεις για να είναι μικρότερη η μηνιαία επιβάρυνση. Υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των τραπεζών, έχει αυξήσει τις καταθέσεις του. Περίπου ο μισός ελληνικός πληθυσμός έχει αυξήσει το εισόδημα του και έχει αυξήσει και τις καταθέσεις του».